ČEŠKA: nov cestninski sistem s 1.decembrom 2019!

S 1.decembrom 2019 Češka uvaja nov elektronski cestninski sistem (satelitski cestninski sistem). O tem smo vas že obveščali v prispevku: https://www.gzs.si/zdruzenje_za_promet/vsebina/Novice-za-newsletter/ArticleId/72320/ceska-nov-cestninski-sistem-s-1decembrom-2019-czechtollcz  

Prevoznik ste se dolžni do navedenega datuma (1.12.2019) registrirati v novem sistemu in opremiti vozila z novimi OBU napravami. SVETUJEMO, da ne odlašate do zadnjega trenutka in opravite registracijo pravočasno.

Od 22. septembra 2019 se lahko prevozniki registrirate na več kot 200 prodajnih mestih v 15 izbranih podružnicah Češke gospodarske zbornice, prek izdajateljev gorivnih kartic ali prek spleta na www.mytocz.eu.

V primeru spletne registracije boste prevozniki OBU enote prejeli po pošti.

Popolne informacije o novem cestninskem sistemu preko spletne strani www.mytocz.eu ali pomoči strankam prek T: +420 243 243 243, ki deluje 24 ur na dan, 7 dni v tednu.


Povzetek ključnih datumov prevoznikov

- 22. septembra 2019
začetek registracije prevoznikov v novem sistemu - registracija vozil in njihovih upravljavcev v novem elektronskem cestninskem sistemu, distribucija novih OBU-jev med prevoznike; tudi po registraciji mora biti vozilo opremljeno s trenutnim OBU za stari sistem; medtem ko se lahko nova enota nahaja v vozilu (vzporedna cestnina se od nje ne bo zaračunala)

- 1. december 2019
začetek novega elektronskega cestninskega sistema - od tega datuma mora prevoznik na cestninskih cestah imeti vozilo opremljeno z novo OBU napravo; medtem se lahko stari OBU nahaja v vozilu (vzporedne cestnine od njega ne bodo zaračunane)

Fotogalerija