Dogovorjeni ukrepi: MP OBREŽJE in MP GRUŠKOVJE

Člani delovni skupine vlade za reševanje problematike slovenskih prevoznikov zaradi dolgih čakalnih dob za tovorna vozila in avtobuse na mejnih prehodih smo se sestali na 4. sestanku, ki je bil izveden dne 3. 10. 2019 v prostorih MJU – DSP, Ljubljana.

Dogovorjeno: do konca naslednjega tedna (11.10.2019) se pripravi osnutek polletnega poročila o delovanju in sprejetih ukrepih delavne skupine vlade za reševanje problematike slovenskih prevoznikov zaradi dolgih čakalnih dob za tovorna vozila in avtobuse na mejnih prehodih. Osnutek poročila se posreduje članom v pregled in morebitne dopolnitev. Nato se čistopis z ustreznimi prilogami posreduje Vladi v obravnavo.

Za izvedbo s strani MJU ostanejo še ukrepi na infrastrukturi:
- MP Gruškovje: širitev izstopne steze, odstranitev tehtnice na vstopu in ureditev vstopne poti ter ureditev prometne signalizacije.
- MP Obrežje: ureditev avtobusnega dostopa za objektom policije pri vstopu in nadstrešnice za tretjo vstopno kolono tovornega prometa. Za to je bila pripravljena ocena stroška investicije, ki znaša približno 350.000 €. Trenutno MJU sredstev za začetek investicije nima, bo pa pričelo postopek projektiranja ter v nadaljevanju pridobitve gradbenega dovoljenja. Rok za izvedbo prvega dela (pridobitev gradbenega dovoljenja) je bil postavljen v poletje leta 2020. Izvedba pa je odvisna od odobritve sredstev za ta namen, vendar ne prej kot konec leta 2020, najverjetneje pa v letu 2021.

Dogovorjen organizacijski ukrep s strani Policije: s strani policije se zagotovi polna operativnost na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje, ko to dopuščajo vremenske razmere (kar velja za tretjo vstopno kolono na MP Obrežje).

Fotogalerija