Ukrepi za omejevanje koronavirusa

Ukrepi za omejevanje koronavirusa 

 
Koronavirus je dosegel tudi Evropo. O tem, kako ravnati preventivno ali v primeru okužbe, je Nacionalni inštitut za javno zdravje izdal natančno informacijo, ki je koristna tudi za tiste, ki nimajo  neposrednih stikov s tujimi poslovnimi partnerji. 

Več na:  https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019ncov 
 
Informacije o razmerah v posameznih državah in ukrepih, ki so sprejeti za zaščito pred koronavirusom, lahko poiščete na spletnih straneh Ministrstva za zunanje zadeve RS. https://www.gov.si/drzavni-organi/ministrstva/ministrstvo-za-zunanje-zadeve/ 
 
Pri reševanju diplomatsko-konzularnih vprašanj nudi pomoč Direktorat za mednarodno pravo in konzularno pomoč https://www.gov.si/drzavni-organi/ministrstva/ministrstvo-za-zunanje-zadeve/oministrstvu/direktorat-za-mednarodno-pravo-in-zascito-interesov/ 
 
Posebej vas opozarjamo na razmere v Italiji, kjer zaradi širjenja koronavirusa sprejemajo številne ukrepe, ki omejujejo prosto gibanje.   
Na spletnih straneh Ministrstva za zunanje zadeve in našega veleposlaništva v Rimu http://www.rim.veleposlanistvo.si/ preverite, kakšne so trenutne razmere. (Via Salaria 222, 00198 Rim, telefon +390645431160) 

 Po pomoč se  lahko obrnete tudi na naš konzulat v Trstu  http://www.trst.konzulat.si/ (Via del Teatro Romano 24, 34121 Trst, telefon +39040307855) 
 
***
V nadaljevanju nekaj navodil objavljenih na spletni strani NIJZ 

Navodila za policijo, vojsko in carino ob pojavu suma na koronavirus SARS-CoV-2 

Preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2019 

Za dodatne informacije, navodila in pojasnila, se lahko posvetujete z epidemiologom NIJZ na telefonski številki 031 646 617 vsak dan med 9.00 in 17.00 uro.

Več na spletni strani NIJZ.

Fotogalerija