Sprostitev javnega prevoza potnikov v mednarodnem prometu

Sprostitev javnega prevoza potnikov v mednarodnem prometu


Vlada je v četrtek, 11.06.2020,  sprejela Odlok o načinu izvajanja javnega prevoza potnikov na ozemlju RS (objavljen v Ur.l. RS, št. 85, z dne 12.06.2020), s katerim se lahko opravljajo tudi prevozi v mednarodnem prometu, , v skladu z drugimi pogoji, ki veljajo med Republiko Sloveniji in drugimi državami.  

Vse oblike prevoza potnikov v notranjem in mednarodnem cestnem in železniškem prometu in prevoz oseb z žičniškimi napravami se izvajajo v skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravjeStrokovno utemeljenost ukrepov bo vlada ugotavljala vsakih 21 dni in ob upoštevanju strokovnih razlogov odločila, da se ti ukrepi uporabljajo, spremenijo ali dopolnijo. 

Higienska priporočila za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 za izvajanje avtobusnega javnega stalnega, občasnega in posebnega linijskega ter izvenlinijskega prevoza potnikov (primestni, medmestni, krajevni) in mestnega prevoza potnikov času epidemije COVID-19 - posodobljeno (11. 06. 2020)

V naslednjem tednu pričakujemo korekcijo priporočil v smeri omilitve zahtevanih ukrepov. 

Stanovski organizaciji v okviru GZS in OZS sta predlagali tudi, da se priporočila za izvajanje javnega linijskega prevoza potnikov ločijo od ostalih oblik prevozov, kjer gre za prevoz povezanih potnikov (skupina, ki je dnevno v tesnih stikih). 

NOVICA - MINISTRSTVA ZA INFRASTRUKTURO: https://www.gov.si/novice/2020-06-11-vlada-sprostila-javni-prevoz-potnikov-v-mednarodnem-prometu/

Fotogalerija