Vozniki: prehajanje meje – IZJEMA

Vozniki: prehajanje meje – IZJEMA

V Uradnem listu RS, št. 88/2020 z dne 18.6.2020 je objavljen Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o odrejanju in izvajanju ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVID-19 na mejnih prehodih na zunanji meji in na kontrolnih točkah na notranjih mejah Republike Slovenije, ki vezano na voznike prinaša spremembo zgolj v 4. točki Odloka, ki se glasi:

»4. osebo, ki izvaja prevoz blaga v Republiko Slovenijo ali iz Republike Slovenije ter za tovorni promet v tranzitu in zapusti Republiko Slovenijo v 12 urah po vstopu;«

 Pri tem velja opozoriti, da 3 točka 10.člena ostaja nespremenjena, kar pomeni, da za voznike, ki odhajajo za vikend počitek domov v BIH ali SRB zaenkrat ostaja vse po starem oziroma tako kot je veljalo do sedaj.

3 točka 10.člena se glasi:

3.      osebo, ki je napotena na ali z opravljanja nalog v sektorju mednarodnega prevoza in to ob prehodu meje izkazuje s »Spričevalom za delavce v sektorju mednarodnega prevoza« iz Priloge 3 Sporočila Komisije o izvajanju zelenih voznih pasov iz Smernic glede ukrepov za upravljanje meja za zaščito zdravja in zagotovitev razpoložljivosti blaga in bistvenih storitev (UL C št. 96 z dne 24. 3. 2020, str. 1) ali z drugo ustrezno listino, iz katere je mogoče razbrati, da jo je napotil delodajalec.

Prav tako poudarjamo, da niso potrebni negativni izvidi testa na prisotnost SARS-CoV-1 (COVID-19), ker so le ti potrebni za sledeče točke 1.a), 7., 8., 9., 10., 11., 14. Če ste pozorno brali so vozniki v točkah 3 in 4, kar pomeni, da niso zajeti v predložitev negativnega testa.

***
Pripravili smo vam obrazec Spričevala (.docx) na podlagi Priloge 3 v katerega vnesete noter zgolj podatke, nato natisnete in podpišete ter predate vozniku.

Spričevalo za delavce v sektorju mednarodnega prevoza:

Fotogalerija