Povečan inšpekcijski nadzor tudi na področju prometa

https://www.gov.si/novice/2020-07-15-povecan-inspekcijski-nadzor-tudi-na-podrocju-prometa/

 

Povečan inšpekcijski nadzor tudi na področju prometa

V skladu z Zakonom o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitvijo njenih posledic se ob povečanem nadzoru zdravstvene inšpekcije povečuje tudi inšpekcijski nadzor na področju prometa, ki ga izvaja Inšpektorat Republike Slovenije za infrastrukturo.

Ženska med vožnjo avtomobila.

Akcijo poostrenega nadzora bodo inšpektorji izvajali s poudarkom na preverjanju doslednega izvajanja priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje okužbe s koronavirusom, med katerimi so v prvi vrsti predpisani higienski ukrepi, kot sta nošenje mask in zagotavljanje ustrezne razdalje med posamezniki.

Povečan nadzor se bo izvajal na področjih izvajanja javnega prevoza potnikov, prevoza potnikov z žičniškimi napravami, izvajanja storitev šol vožnje in organizacij za usposabljanje voznikov ter izvajanja tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil oziroma dela v tahografskih delavnicah po Sloveniji.

Akcija bo prispevala k učinkovitejšemu nadzoru nad izvajanjem zaščitnih ukrepov, povečani ozaveščenosti o doslednem izvajanju higienskih ukrepov in nenazadnje boljšem preprečevanju širjenja okužb s koronavirusom.


Fotogalerija