Status tožbe: kartel proizvajalcev tovornih vozil

Status tožbe: kartel proizvajalcev tovornih vozil

 

27. decembra 2018 je v imenu tisoče javnih in privatnih evropskih podjetij odvetniško - finančno združenje SophoklesGmbH in Marzillier, dr. Meier i dr. GuntnerRA GmbH  vložilo prvo tožbo pred Okrožnim sodiščem v Münchnu št. 37 O 18997/18. Tožbo je predalo približno 700 tožilcev iz 15 držav. Pričakujejo, da bo Münchensko sodišče opravilo ustno zaslišanje v drugi polovici leta 2020. 


Informacija o status prvih tožb v pripetem dokumentu!


Po predvidevanjih mednarodnih strokovnjakov je učinek kartelnega dogovarjanja trajal vse do leta 2016, zato se je odvetniško združenje odločilo, da zoper proizvajalce Daimler, Iveco, DAF, MAN, Volvo/Renault in Scania vložijo tudi drugo tožbo.


Odvetniškemu združenju Marzillier, dr. Meier i dr. GuntnerRA GmbH & Sophokles se je, zaradi obsežnega števila zahtevkov za odškodnino, pridružil dodaten finančni partner Iulius Paulus GmbH & Co. KG. Prepričani so v pridobitev druge tožbe in odškodnine za nova in rabljena vozila (minimalne vrednosti 35.000€ in nosilnosti več od 6 ton) kupljena v EU ali kupljena od prodajalcev v EU , v obdobju  2004 do 2016.

Naglašajo, da tudi tokrat za Vas ne bodo nastali nobeni stroški!

Kopije računov za tovorna vozila kupljena v obdobjih 2004-2016, minimalne vrednosti 35.000€, pošljite na email naslov info@karteltovornjak.com.  


Vse zgoraj navedeno VELJA ZA DOSEDANJE STRANKE  SophoklesGmbH , vendar poudarjajo, da za drugo tožbo zbirajo tudi nove zahtevke, NOVE STRANKE IN TOVORNJAKE!


Za dodatne informacije se prosim obrnite na: 

Ines Selić

Zastopnica nemške odvetniške združbe Sophokles

na področju Slovenije in JV Evrope.

Magistra varstvoslovja/Master of criminal justice

E - mail: info@karteltovornjak.com

Web: www.truckrefunds.com 

Telefon: +386 31 269 356

 

Pripete datoteke

Fotogalerija