VB - FRA: ne/testiranje COVID-19 vozniki

Velika Britanija - Francija: ne/testiranje COVID-19 vozniki

V zadnjem času so se pojavljale govorice o skorajšnji odpravi izjeme za voznike tovornjakov iz splošnega obveznega testiranja na COVID-19 ob vstopu v Veliko Britanijo. Te govorice NE držijo.

Za voznike tovornjakov še naprej obstaja izjema od nedavno uvedene splošne obveznosti predložitve negativnega koronskega testa ob vstopu v Veliko Britanijo.
Vir: https://www.gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-testing-for-people-travelling-to-england#exemptions--people-who-dont-need-to-take-a-test

Pomeni: Pri opravljanju prevoza v VB ni potreben COVID-19 test.

OPOZORILO

Vnovič pa opozarjamo na nujnost negativnega koronskega testa na izstopu iz VB oziroma pri prevozih iz VB. 
Vozniki še vedno prihajajo na terminale ne da bi predhodno opravili obvezni koronski test, ki je v Veliki Britaniji na voljo brezplačno in je obvezen za odhod iz Združenega kraljestva v Francijo.

Brez negativnega koronskega testa se vozniki ne morejo vkrcati na trajekte za Francijo ali vlake Eurotunnel. 

Britanske oblasti pozivajo, da se koronski testi izvedejo zunaj Kenta. Rezultat testa naj bi dobili v 40 minutah. V Kentu je predvideno testiranje na lokacijah Manston Airport za smer Port of Dover (Postcode CT12 5FF) in Ashford Sevington v smeri Evrotunel.

Podrobnosti o preskusih in lokacijah preskusnih mest lahko najdete na https://www.gov.uk/guidance/haulier-advice-site-locations.

 

 Karta s prikazom lokacij testiranja COVID-19.

Fotogalerija