Velika Britanija: COVID-19 - obveznost registracije za voznike

Velika Britanija: COVID-19 - obveznost registracije za voznike

 

Pred vstopom v Združeno kraljestvo (Veliko Britanijo) je po novem za voznike tovornih vozil vpeljana obveznost izpolnitve tako imenovanega "obrazca za iskanje potnikov" - the passenger locator form .

Voznikom tovornih vozil ni treba predložiti negativnega testa COVID-19, prav tako so izvzeti iz obveznosti samoizolacije.

Predložiti bodo morali dokaz, da je njihovo potovanje del službe, na primer potni nalog, tovorni list ali licenca Skupnosti ali spričevalo za delavce v sektorju mednarodnega prevoza« iz Priloge 3 Sporočila Komisije o izvajanju zelenih voznih pasov iz Smernic glede ukrepov za upravljanje meja za zaščito zdravja in zagotovitev razpoložljivosti blaga in bistvenih storitev.

Za izpolnitev "obrazca za iskanje potnikov" - the passenger locator form potrebujete:

  • podatke o potnem listu,
  • podatke o potovanju, vključno z urami in datumi,
  • naslov, kjer boste bivali v Združenem kraljestvu (če potrebno; vozniki ne potrebujejo),
  • referenčno številko rezervacije in ime ponudnika testa, če uporabite Test to Release za ugotovitev, ali lahko samoizolacijo predhodno končate.

Če v Veliko Britanijo vstopite več kot enkrat v 48-urnem obdobju, lahko v svoj obrazec vključite več potovanj/voženj.

Ko izpolnite obrazec, boste po e-pošti prejeli kodo QR. To lahko natisnete ali pokažete na telefonu kot dokazilo o zaključku.

Več info:
https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk
https://www.gov.uk/government/publications/coronavirus-covid-19-travellers-exempt-from-uk-border-rules/coronavirus-covid-19-travellers-exempt-from-uk-border-rules

Fotogalerija