NEMČIJA: Češka, Slovaška, Tirol uvrščene na seznam držav z visoko mero zaskrbljenosti - za voznike obvezni negativni testi COVID-19

NEMČIJA: Češka, Slovaška, Tirol uvrščene na seznam držav z visoko mero zaskrbljenosti

Za voznike obvezni negativni testi COVID-19

 

Ministrstvo za infrastrukturo nas je obvestilo, da so s strani nemške kontaktne točke prejeli informaciji, da je Nemčija z nedeljo, 14. februarjem 2021, od 00.00 dalje, naslednje države uvrstila na seznam območij z visoko mero zaskrbljenosti / Virusvarianten-Gebiete / areas of variant of concern:

  1. Češka
  2. Slovaška
  3. Tirolska v Avstriji (z izjemo političnega okrožja Lienz, občine Jungholz in Rißtal v občini Vomp in Eben am Achensee)
      

V skladu s sprejetimi pravili v R.Nemčiji glede vstopa iz teh območij, za vse osebe, vključno z vozniki v mednarodnem transportu velja, da morajo ob vstopu imeti pri sebi dokazilo o negativnem rezultatu testa COVID-19 in ga na zahtevo predložiti pristojnemu organu.

Prav tako morajo pred vstopom opraviti prijavo oziroma izpolniti digitalno registracijo ob vstopu na www.einreiseanmeldung.de in s seboj morajo imeti dokazilo o uspešni registraciji.

Vozniki, ki ta območja (območja z visoko mero zaskrbljenosti / Virusvarianten-Gebiete / areas of variant of concern) samo prečkajo v tranzitu, niso izvzeti iz obveznosti, kar pomeni, da rabijo prav tako negativni test, kakor opraviti registracijo pred vstopom v R.Nemčijo..

Poleg tega obstaja tudi prepoved prevoza ljudi z območij z virusnimi različicami v Nemčijo z železnico, avtobusom, ladjo in letalom. Ta prepoved bo podaljšana do 10. marca 2021. Vendar prepoved ne velja za pošto, tovor ali prazne prevoze ali za repatriacijo letal, ladij in posadk v Nemčijo. Kljub temu pa vozniki, ki prihajajo z območij z visoko mero zaskrbljenosti, ob vstopu v Nemčijo potrebujejo potrdilo o negativnem testu.
  
Zvezna policija bo nadzorovala meje za zagotavljanje skladnosti s sprejetimi pravili ravnanja.

V nadaljevanju še enkrat pripenjamo veljaven odlok in pravila vstopa iz opredeljenih območij (ang.j.):
- Coroanvirus entry Ordinance
- Exemptions Coronavirus entry Ordinance


Za več informacij glej predhodne objave:
NEMČIJA: zaostreni pogoji vstopa tudi za prevoze iz Slovenije, 24.01.2020
Vsakokratni ažuriran seznam območij tveganj (seznam držav) se posodablja na spletni strani Inštituta Robert Koch: https://www.rki.de/risikogebiete 
- spletna prijava preko:  www.einreiseanmeldung.de

Pripete datoteke

Fotogalerija