Zapri

Dogodki – napovedujemo

27.9.: Alternativni viri financiranja – inovativna pot do cilja https://www.gzs.si/Dogodki/27-09-2022/alternativni-viri-financiranja--inovativna-pot-do-cilja 30.9.: Konferenca o trajnostnem poročanju – nefinančno poročanje 2022 https://www.gzs.si/skupne_naloge/varstvo_okolja/dogodki?ID=5074

MKGP - Posodobljen okvirni terminski načrt objave javnih razpisov za leti 2022 in 2023

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) objavlja posodobljen okvirni terminski načrt objave javnih razpisov za leto 2022 in prvo polovico leta 2023.

Izšel je Priročnik za postavitev manjših elektrarn

Izšel je Priročnik za postavitev manjših elektrarn

Borzen in SODO sta v sodelovanju z Ministrstvom za infrastrukturo pripravila Priročnik za postavitev manjših elektrarn, ki vsebuje koristne nasvete za izgradnjo manjših elektrarn.

EU sredstva v okviru Instrumenta za povezovanje Evrope – področje prometa

Evropska komisija je 13. septembra 2022 objavila drugi razpis v okviru Instrumenta za povezovanje Evrope 2021 – 2027 (IPE 2021 - 2027) za promet v višini 5,12 milijarde evrov za projekte, namenjene novi, nadgrajeni in izboljšani evropski prometni infrastrukturi. Virtualni informativni dan bo potekal 5.10.2022, kjer bodo na predstavili podrobnosti razpisa, ocenjevanja predlogov in postopek oddaje vlog ter tudi nasvete o tem, kako pripraviti uspešen predlog.

TEKMOVANJE INOVACIJ V SEKTORJU SUROVIN

Povežite se z evropskim ekosistemom in osvojite 50.000 € v nagradah, usposabljanjih in mentorstvu. Z izvedbo Regional Innovation Competition 2022 želi EIT RawMaterials podpreti zagonska podjetja in MSP iz držav regionalne inovacijske sheme (RIS), ki zagotavljajo inovativne rešitve za krepitev vrednostne verige surovin. V ta namen bo udeležencem z najboljšimi predlaganimi rešitvami na voljo dvomesečni predakceleratorski program, ki se bo zaključil decembra 2022 s tekmovanjem v pitchingu in s podelitvijo nagrad za tri najboljše startupe. Prijave do 1. oktobra.

Javni razpis STKTP NOO 2022-2025

Javni razpis - Podpora zagonskim, mikro, malim in srednjim podjetjem pri strateški trajnostni in krožni transformaciji poslovanja v letih 2022-2025. Cilj javnega razpisa je podpreti vsaj 200 zagonskih, mikro, malih in srednjih podjetij pri strateški trajnostni in krožni transformaciji poslovanja. Javni razpis je razdeljen glede na število zaposlenih. Za SKLOP II je prvi rok za prijavo 15. 11. 2022. Podjetja se najprej prijavijo za vključitev v FAZO A. V FAZO B se lahko prijavijo zgolj podjetja, ki so bila vključena v FAZO A in so jo uspešno zaključila.

Borza poslovnih priložnosti mreže EEN

Vabimo, da se seznanite z najnovejšimi poslovnimi priložnostmi ter borzo inovacij, znanja in tehnologij mreže EEN, največje podporne mreže za majhna in srednja velika podjetja na področju mednarodnega poslovnega sodelovanja.

Spletna stran aktualnih razpisov na portalu GZS

Spletna stran aktualnih razpisov na portalu GZS

Na spletnih straneh Gospodarske zbornice Slovenije so objavljeni aktualni javni razpisi na nacionalni ravni, torej javni razpisi ministrstev in izvajalskih agencij. Vprašanja glede razpisov pošljite na e-naslov: razpisi@gzs.si. Nanje bodo odgovarjali svetovalci GZS oz. člani delovne skupine Viri financiranja.

V javni obravnavi na ravni EU

Aktualne objave dokumentov v javni obravnavi, vezanih na okolje in energijo.

Dokumenti v javni obravnavi MOP, MzI in MZ

Vabimo vas, da nas seznanite s predlogi in pripombami, ki jih boste naslovili na pristojno institucijo.