Novice


Arhiv: Ministrstvo za kulturo objavilo razpis za sofinanciranje programskih vsebin medijev

Ministrstvo za kulturo je v petek, 19. oktobra na svojih spletni strani objavilo redni letni javni projektni razpis za sofinanciranje programskih vsebin medijev v letu 2019. Višina razpisanih sredstev je 2.050.000 €. Predstavitev razpisa bo 7. novembra v prostorih MK.

Arhiv: Kolektivna pogodba za poklicne novinarje ne velja več za člane GZS

Sodba Vrhovnega sodišča je spremenila veljavnost KPPN za člane GZS.

Arhiv: Poziv R Sloveniji - Država naj zagotovi nemoteno uporabo radijskih frekvenc na Primorskem

Radijske postaje, ki oddajajo na Primorskem se že vrsto let soočajo z motenjem posesti radijskih frekvenc s strani italijanskih radijskih postaj ter tožbami, ki jih proti slovenskim radijskim postajam za motenje posesti radijskih frekvenc na italijanskih sodiščih vlagajo italijanske radijske postaje.

Arhiv: Združenje za radiodifuzijo uspešno izvedlo prvo konferenco

Združenje radiodifuznih medijev pri GZS Medijski zbornici je uspešno organiziralo prvo konferenco izdajateljev radijskih in televizijskih programov.

Arhiv: 1. Nacionalna konferenca o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva

Dogodek, ki so ga organizirali Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Gospodarska zbornica Slovenije, Javna agencija SPIRIT Slovenija ter Ministrstvo za zunanje zadeve, je potekal 6. aprila 2018 na Brdu pri Kranju.

Arhiv: Dan radiodifuznih medijev 10. april 2018

Evropska unija vsako leto obeležuje dan radia in televizije, kar kaže na pomembnost obeh medijev v evropskem prostoru. O tem, kakšno vlogo imata oba medija v slovenskem prostoru, zlasti na lokalnem in regionalnem nivoju, o novostih, ki jih prinašajo nove tehnologije in drugih izzivih, ki jih čakata v prihodnosti pa bomo spregovorili na »Dnevu radiodifuznih medijev«, prvem tovrstnem srečanju, ki ga organizira Združenje radiodifuznih medijev pri GZS-Medijski zbornici.

Arhiv: Pojasnilo v zvezi z neresničnimi in zavajajočimi izjavami, ki so bile objavljene na POP TV

Združenje izdajateljev radijskih in televizijski programov pri GZS – Medijskih zbornici posreduje pojasnilo na neresnične in zavajajoče izjave o spremembi zakona o medijih, ki jih je 7. marca objavila družba POP TV v svoji oddaji 24 ur.

Arhiv: Delavnica KP grafične dejavnosti

Na delavnici, ki bo 4. aprila 2018 na GZS vam želimo predstaviti novo Kolektivno pogodbo grafične dejavnosti, ki je začela veljati 1. januarja 2018. Kolektivna pogodba je posodobljena in usklajena z veljavnim zakonom o delovnih razmerjih ter nadomešča prej veljavno iz leta 1998.

Arhiv: Srečanje predstavnikov Združenja radiodifuznih medijev pri GZS-MZ s predsednikom Vlade RS

Predsednik Vlade RS dr. Miro Cerar se je v sredo, 31. januarja sestal s predstavniki Združenja radiodifuznih medijev pri GZS-Medijski zbornic.

Arhiv: Pismo podpore Seviqc Brežice

Seviqc Brežice podpira predlog razrešitve ministra za kulturo Antona Peršaka.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.