Zasavska gospodarska zbornica

Novice


Arhiv: Iz okrogle mize Kako bo industrija 4.0 vplivala na inovativnost zasavskih podjetij?


V okviru dneva inovativnosti, pred svečano podelitvijo nagrad inovatorjem Zasavja za leto 2018, je bila izvedena okrogla miza:

Kako bo industrija 4.0 vplivala na inovativnost zasavskih podjetij?

 

V petek, 15.6. 2018 je GZS Območna zbornica Zasavje organizirala okroglo mizo, ki jo je moderiral, mag. Leopold Povše, predsednik Komisije za inovacije pri OZ Zasavje, (direktor Radeče papir Nova d.o.o. in Muflon d.o.o.). 

Sodelujoči: Jure Ferk (ETI), Jaša Polutnik (Steklarna Hrastnik), David Knez (Quickshoelace), dr. Aleš Hančič (TECOS) in mag. Marko Bohar (GZS Zbornica elektronske in elektro industrije), so spregovorili, da Industrija 4.0 ni več prihodnost, temveč je že sedanjost in tudi že močno prisotna v zasavskih podjetjih. 

Spregovorili so o prednostnih, ki jih Industrija 4.0 prinaša, kako spremembe vplivajo na zaposlene, na kakšen način se  tehnične in tehnološke novosti prenašajo med zaposlene, kako se je inovativnost prilagodila Industriji  4.0 in kakšne nove inovacije lahko na podlagi tega pričakujemo v prihodnosti ter kako digitalizacija vpliva na področje poslovanja v podjetjih. Spregovorili so tudi o vplivu Industrije 4.0 na druge dejavnosti kot so bančništvo in kako le-ta vpliva tudi na mala podjetja. 

Pri uvajanju Industrije 4.0 bo potrebno razmišljati "izven okvirov", bodo pa prednosti, ki jih le-ta prinaša gospodarstvu, prinesla priložnosti za razvoj in gospodarski preboj. 

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.