Izobraževanje GZS

Novice


Arhiv: 51. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA

AGRA, najpomembnejši sejem kmetijstva in živilstva v Sloveniji ter v sosedski regiji štirih držav bo v Gornji Radgoni, na stičišču Slovenije z Avstrijo, Hrvaško in Madžarsko, postregel tradicijo dobrega kmetovanja in kvalitetne hrane z inovativno svežino novih tehnologij in znanj, s široko mednarodno udeležbo in z radoživim dogajanjem.

Vabimo vas, da si več o spremljajočih razstavah, delavnicah in strokovnih srečanjih preberete v programu dogajanja in obiščete sejem in tiste dogodke, ki so za vas najbolj zanimivi.

www.pomurski-sejem.si


Tudi letos se bodo na sejmu AGRA predstavila slovenska kmetijska in živilska podjetja, člani GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij
(v nadaljevanju GZS-ZKŽP). Z razstavo najboljših slovenskih blagovnih znamk se bodo predstavila v okviru skupnega razstavnega prostora Kupujem slovensko v hali A (prostor št. 130). Blagovne znamke bodo razstavljene na razstavnih stebričkih, razvrščenih okoli osrednjega razstavnega prostora.

Vsak dan bodo na razstavnem prostoru potekale degustacije na več degustacijskih mestih, ki jih bodo vodile degustacijske ekipe sodelujočih podjetij. Poleg tega se bo v centralni kuhinji v osrednjem delu razstavnega prostora odvijala kulinarična dejavnost, kjer bodo kuharski mojstri pred očmi obiskovalcev vsak dan pripravljali različne jedi. Za obiskovalce bodo vsak dan potekale kratke informativne tematske igre o blagovni znamki Kupujem slovensko s simboličnimi nagradami - darilnimi paketi živilskih izdelkov. 

Ves čas sejma bodo na razstavnem prostoru Kupujem slovensko potekala tudi razna strokovna srečanja in predavanja. V nedeljo, 25. avgusta, se bodo srečali člani Sekcije za mlinarstvo in pekarstvo in predstavniki Ministrstva za kmetijstvo in okolje. Ponedeljek, 26. avgusta, bo v celoti posvečen že tradicionalnemu tekmovanju za eko-inovativne živilske izdelke, EcoTrophelia Slovenija 2013. V torek, 27. avgusta, se bodo sestali člani Sekcije za sadjarstvo, temu bo sledil sadjarski posvet, na razstavnem prostoru GZS-ZKŽP pa bo cel dan na ogled razstava sezonskega sadja. V sredo, 28. avgusta, bo GZS-ZKŽP predstavila aktualne evropske projekte, s posebnim poudarkom na projektu CAPINFOOD – Izboljšanje podpornega okolja in zavedanja javnosti o pomenu inovativnosti živilskega sektorja jugovzhodne Evrope preko transnacionalnega sodelovanja.

Fotogalerija