Izobraževanje GZS

Novice


Iz prakse za prakso

Spoznajte, kako poteka inšpekcijski postopek, in bodite samozavestni, ko vas obišče inšpektor. Še več o dilemah in inšpekcijskih postopkih lahko izveste na delavnici »Iz prakse za prakso«, ki bo 10. maja 2022 na GZS.

Arhiv: Forum Agenti ponovno »v živo«

GZS že deseto leto organizira skupinske nastope slovenskih podjetij na poslovnih dogodkih, ki v italijanskih mestih potekajo pod skupnim imenom Forum Agenti. Dogodke »v živo« bo dopolnilo še mednarodno virtualno srečanje.

Arhiv: Iz prakse za prakso

Spoznajte, kako poteka inšpekcijski postopek, in bodite samozavestni, ko vas obišče inšpektor. Še več o dilemah in inšpekcijskih postopkih lahko izveste na delavnici »Iz prakse za prakso«, ki bo 10. maja 2022 na Gospodarski zbornici Slovenije.

Arhiv: (Po)novoletno darilo za vaše zaposlene

Vabimo vas k ogledu predavanja z naslovom Kako do energije za osebni in poslovni uspeh?, ki ga je za Gospodarsko zbornico Slovenije pripravil izjemni Dani Polajnar.

Arhiv: Ali tudi vaš prodajnik dela marketing za konkurenco?

Dober lastnik ali direktor podjetja ve, da bi v proizvodnji improvizacija lahko bila usodna. Menite, da je v prodaji kaj drugače?
Metka Pal

Arhiv: Kako je z izplačilom dela plače za poslovno uspešnost

Kriterij efektivne prisotnosti na delu ustvarja učinke vsaj posredne diskriminatornosti v primerih, ko gre za odsotnosti posameznikov ali skupine oseb iz osebnih razlogov, meni Zagovornik načela enakosti.
Metka Penko Natlačen, Pravna služba GZS

Arhiv: Zaposleni so najboljši in najcenejši inovatorji

Vsakdo lahko prebudi otroka v sebi in spet postane ustvarjalen. V podjetjih se to počne z ustvarjanjem inovacijske kulture. Zaposlenim je treba dati priložnost, jih spodbuditi in primerno nagraditi. Tako profitirajo oni in podjetje samo.

Arhiv: Miti o resnici o kreativnosti

»Če hočete nekaj novega, morate nehati delati nekaj starega,« je rekel Peter Drucker. In temu rečemo kreativnost! O njej obstaja nešteto mitov. Kaj kreativnost torej ni. In kaj kreativnost je.

Arhiv: Umetnost in voditeljstvo: moč in namen kreativnosti

Umetnost in voditeljstvo sta v preteklosti - in tudi danes - medsebojno sodelovala. Njuno preživetje in napredek sta odvisna od kreativnosti in premagovanja kreativnih omejitev.

Arhiv: Agilnost je treba živeti, ne le uporabljati

Raziskave, ki so jih opravili v podjetjih Deloitte in McKinsey, so pokazale, da si več kot 90 odstotkov direktorjev želi, da bi njihova organizacija postala agilna. Kakšna sploh je agilna organizacija?