Izobraževanje GZS

Novice


Arhiv: 27. 8. 2015: Nov način vodenja - PONOVITEV USPEŠNICE


Večina posameznikov in podjetij boste svojo vrednost na trgu leta 2020 ustvarjali bistveno drugače kot danes. Preživeli boste le najbolj sodelovalni, ne najbolj ukazovalni. Naučiti se boste morali izogibati nepotrebnim konfliktom s sodelavci in partnerji, zapravljanju časa zaradi neučinkovitosti ter gospodovalnemu načinu vodenja. Bodite vodja, ne šef, in uspelo vam bo!

Nov način vodenja. 
Brez konfliktov. Brez izgubljanja časa. Brez šefovanja.

Vas zanima? 
Naučite se ga v enem dnevu! 
Kdaj? 27. avgust 2015 na GZS

 

Program:

 

9.00 – 11.00

Kako se znebiti konfliktov?
Uspešno obvladovanje konfliktov
Janja Rebolj

11.30 – 13.30

Kako doseči, da bo uspešnih več kot 50 % projektov?
Učinkovito snovanje rešitev in novosti
Mag. Nastja Mulej

14.00 – 16.00

Kako voditi sodelavce, da bodo motivirani?
Negospodovalno vodenje namesto »šefovanja«
Ana Nuša Kern

 

Kotizacija in popusti


Kotizacija: 144,00 EUR + DDV
Kotizacija vključuje predavanja, praktične predstavitve in razlage, gradivo, potrdilo o udeležbi na seminarju, pogostitev med odmoroma, parkiranje, možnost osebnega pogovora s predavatelji in izmenjavo e-vizitk z ostalimi udeleženci dogodka.

 

Popusti:

 • 20 % popusta za člane GZS
 • dodatni popust pri prijavi več udeležencev iz istega podjetja:  5 % za 2 udeleženca, 10 % za 3 udeležence, 15 % za 4 udeležence, 20 % za 5 in več udeležencev
 • 75 % popust za udeležence, ki so se udeležili že enakega seminarja 10. 4. 2015
 • 25 % popust, v primeru prijave še na seminarski trojček 3. 9. 2015: 100 % recept za vaš najboljši vtis

* popusti se ne seštevajo, razen popusta za člane GZS

 

Več o vsebini in o predavateljicah:


Kako se znebiti konfliktov? 

Uspešno obvladovanje konfliktov

 • Vas zanima, kako se tako rekoč v trenutku znebiti  večine nepotrebnih konfliktov in učinkovito obvladati  preostale?
 • Veste, da nam v Evropi konflikti vzamejo  v povprečju vsaj 2 uri na teden?  To je več kot 100 delovnih ur na leto.
 • Veste, da je več kot polovica konfliktov nepotrebnih? Ker ne gre za vsebino, ampak za način vzpostavljanja odnosov.
 • Ugotovite, kako lahko letno pridobite vsaj 50 delovnih ur vsakega zaposlenega v podjetju, ki jih lahko usmerite… v ustvarjalnost in inovativnost. 
 • Predstavili vam bomo obvladovanje konfliktov s teorijo zavedanja odnosov, dr. Elias H. Porterja.

Janja Rebolj je muzejska svetovalka, vodja Programov za odrasle v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane, ki se intenzivno ukvarja z razvojem komunikacijskih in vodstvenih veščin v muzejskem svetu in zasebno. Je NLP mojster, coach, SDI modeartorka in trenerka, možganom prijazna trenerka, vodja delavnic Umetnost inoviranja po metodi Dimisa Michealidesa in sistemska moderatorka (vse z mednarodnimi licencami). Svoje delo v muzejskem svetu dopolnjuje s popoldanskim podjetjem REJ, ki ji omogoča, da svoje znanje širi in pridobiva tudi v poslovnem svetu. Posebej jo zanima način dela po principih Art of Hosting Meaningful Conversations in tehnike pogovorov v krogih.

 


Kako doseči, da bo uspešnih več kot 50 % projektov? 
Učinkovito snovanje rešitev in novosti

 • »Daj, spomni se! Pomisli malo! Razmisli! Pamet v roke!« so nasveti, ki si jih dajemo, a ne učinkujemo. Ker ne vemo, kako bi razmislili in načrtovali, preden gremo v udejanjanje.
 • Z usmerjanjem pozornosti, sistematičnim razmišljanjem in sodelovanjem lahko načrtujemo tudi največji projekt, da bo potem brezhibno izveden – brez trošenja časa, denarja ali ljudi.
 • Cilji, Dejavniki, Stališča, Prioritete, Alternative, Posledice, Vrednotenje – 7 preprostih korakov do učinkovitega snovanja rešitev in novosti.
 • Predstavili vam bomo tehnike usmerjanje pozornosti, dr. Edward de Bono.

Mag. Nastja Mulej je magistra komunikologije, univerzitetna diplomirana ekonomistka in univerzitetna diplomirana sociologinja. Radovednost in želja po učenju sta jo pripeljali do ekskluzivne licence za treniranje tehnik bolj učinkovitega, konstruktivnega razmišljanja (Šest klobukov), bolj ustvarjalnega razmišljanja (Lateralno razmišljanje), bolj enostavnega razmišljanje (Enostavnost) in neposrednega poučevanja razmišljanja šolskih otrok (CoRT) po dr. Edwardu de Bonu. Tehnike razmišljanja uči na delavnicah, ki jih organizira za podjetja, šole in posameznike, po potrebi pa tudi moderira sestanke za svoje naročnike.

 

 


V človeka usmerjeno vodenje.
Negospodovalno vodenje namesto »šefovanja«

 • Katera prepričanja nas naredijo za šefe in katera za vodje?
 • Trenutek, ko se zgodi premik od nadzorovanja k sodelovanju
 • S čim zamenjati nadzorovanje, če sploh?
 • Kako spodbuditi notranjo motivacijo zaposlenih, samopresojo in samoregulacijo dela in napredka h kvaliteti?
 • Predstavili vam bomo negospodovalno in razporejeno vodenje –  dr. William Glasser.

Ana Nuša Kern je po osnovni izobrazbi profesorica zgodovine, vso svojo poklicno pot je opravila v povezavi s šolo. Tudi kot ravnateljica je poučevala in se za potrebe dela izobraževala v teoriji izbire. Je inštruktorica teorije izbire, v svoji šoli, OŠ Preserje pri Radomljah, deluje kot ravnateljica po načelih ne-prisilnega vodenja. Delovala je v nekaj šolah kot inštruktorica  teorije izbire specializirana za področje dela v šoli. Na njeni šoli je teorija izbire postala del kulture v odnosih, načinu komunikacije in načinih poučevanja.

 

 


 

Odzivi udeležencev seminarja Nov način vodenja, 10. aprila 2015

 

"Če želite povečati storilnost, je seminar Nov način vodenja pravi naslov."

»Seminar zelo priporočam vsem, ki želijo dodelati svoj način vodenja in so jim blizu pristopi kot so sodelovanje, skupni cilji, ipd. Na seminarju sem prejela številne informacije, iztočnice, kje iskati dodatno znanje.« 

Saša Eminič Cimperman, Miki pš, d.o.o.

 
»Seminar je postregel s konkretnimi predlogi iz teorije povezanimi z uspešnimi primeri iz prakse. Predavanja so poslušljiva, ravno prav dolga in konkretna. Tudi terminsko je bil seminar primerno zastavljen in obsežen.«

 

»V nekaj urah tri odlične predavateljice, dinamične delavnice, odlične priložnost za mreženje.... in 3x nova znanja oz. pridobljene veščine. Gospa ravnateljica pa poleg idej za službo mnogo uporabnih naukov za življenje. Hvala za koristen in prijeten petek.«
Sara Čučnik, izvršna direktorica za ekonomiko, Ydria Motors

 

»Seminar je v vsem zadovoljil moja pričakovanja. Enostavne tehnike prepoznavanja lastnosti sogovornikov / sodelavcev lahko pripomorejo k učinkovitejšim in boljšim odnosom v podjetju, med prijatelji in tudi v družini. Najbolj so me prepričali na videz logični pristopi za ustvarjanje pogojev boljše kreativnosti, ki jih je predstavila gospa Mulej. Ideje, ki so se rodile iz enostavnih orodij, so bile popolno presenečenje in orodja bom vsekakor uporabljal tudi v prihodnosti.«   
Iztok Cimperman

  

eVizitkanje - spoznajte soudeležence dogodka

 

Vas zanima, kdo so ostali udeleženci dogodka? Se želite povezati z njimi?
Predstavite sebe in vaše podjetje in v zameno pridobite E-vizitke ostalih udeležencev.
E-vizitka vključuje naslednje podatke: ime in priimek, podjetje, elektronski naslov in vašo predstavitev. 

 

                                      

 

Uradni vodi: Pokrovitelj tiska:

 

Več informacij:
Andreja Abram
andreja.abram@gzs.si
01 5898 129

 

Fotogalerija

Fotogalerija

Obrazec za prijavo