Izobraževanje GZS

Novice


Arhiv: Naredite več, porabite manj

Naredite več, porabite manj

torek, 6. marec 2018, od 9.00 do 16.30,
Ljubljana, GZS, dvorana A

Trojček Naredite več, porabite manj iz cikla Kreativnost in vodenje je namenjen vodjem in posameznikom na vseh ravneh, ki ste pripravljeni in željni spreminjati sebe in svojo okolico v družbo z višjo dodano vrednostjo. Tokrat smo združili tri vidike produktivnosti. Predstavili bomo, kako obvladati svoj čas in svojo energijo, kako poslušati in razumeti sogovornika brez komunikacijskih šumov, ter kako voditi kratke in učinkovite sestanke. Vsi trije sklopi so sestavljeni iz seminarskega in delavniškega dela. Vsebine pa bodo predstavljene tako, da boste novo znanje lahko že naslednji dan uporabili v praksi.


Program:

9.00 – 11.00
6 ključev produktivnosti
Meta Grošelj
11.00 - 11.30
Odmor
11.30 – 13:30 6 korakov aktivnega poslušanja
Anja Križnik Tomažin
13.30 - 14.00
Odmor
14.00 – 16.30
6 klobukov sestankovanja
Nastja MulejKotizacija in popusti

Kotizacija: 190,00 EUR z vključenim DDV, za člane GZS 140,00 EUR z vključenim DDV
Kotizacija vključuje predavanja, praktične predstavitve in razlage, gradivo, potrdilo o udeležbi na seminarju, pogostitev med odmorom.parkiranje, izmenjavo e-vizitk z ostalimi udeleženci dogodka ter možnosti mreženja. Dodatni popust pri prijavi več udeležencev iz istega podjetja: 5 % za 2 udeleženca, 10 % za 3 udeležence, 15 % za 4 udeležence, 20 % za 5 in več udeležencev. Skrajni rok za morebitno odpoved udeležbe je najmanj 3 dni pred dogodkom. V primeru kasnejše odjave oziroma če se ne odjavite, vam bomo zaračunali administrativne stroške v višini 20 EUR + ddv. Odjavo lahko pošljete na e-naslov andreja.abram@gzs.si.

Vsak udeleŽenec dogodka prejme darilo!
Pozitivne misli za lepši dan.
Sprememba v vašem čustvenem razpoloženju ima neposreden vpliv na vaše dojemanje okolja. Večkrat kot si boste neko misel ponovili, bolj bodo vaši možgani verjeli vanjo in bolj boste živeli v skladu z njo.
Ne glede na to, kaj vam prinese dan: verjemite vase!Več o vsebini in o predavateljicah:


Meta Grošelj
6 KLJUČEV PRODUKTIVNOSTI: obvladajte svoj čas in energijo!

Tempo življenja in dela postaja vse hitrejši. Obveznosti je vse več, komunikacijskih kanalov je nešteto, vsak nas lahko najde 24 ur na dan, časa in energije pa imamo vse manj. Stres je postal stalnica. Sposobnost koncentracije dokazano pada. Raztresenost, slabo počutje, nejevolja, občutek nemoči obvladovanja lastnega življenja vodi v težave tako fizičnega kot mentalnega značaja. Ljudje potrebujemo dober sistem, ki nam bo pomagal obvladovati same sebe!
 • Kakšen sistem bi nam pomagal obvladovati same sebe v sedanjem hitrem tempu življenja?
 • Kako investirati ne le svoj čas, ampak tudi svojo energijo?
 • Kako povečati svojo delovno intenzivnost, ne da bi se iztrošili?
 • Kako biti bolj osredotočen, zbran in miren?
 • Kako v delu najti svoj vir zadovoljstva, energije in uspeha?
Meta je World Class Speaker, mednarodno certificirana trenerka, specialistka za produktivnost in 'work-life balance'. Upravljanje s časom je začela resno uporabljati v lastnem življenju pred približno desetimi leti, ko je vstopila v kaotični svet marketinga, oglaševalskih agencij, korporacij … stresa. Želja po uspehu in dobrih rezultatih jo je hitro ponesla v življenje, polno hitenja, izčrpavanja, fokusa na delo, delo in spet delo. Dokler ni zanosila. In začela razmišljati drugače. V naslednjih letih je začela razvijati svoje sisteme in modele, ki preverjeno delujejo. Danes ta znanja z velikim zadovoljstvom predaja ljudem, ki si od življenja želijo – vse! In verjamejo v to, da jim ni treba ničesar žrtvovati, še najmanj pa osebnega uspeha, da bi dosegli poklicnega. Upravljanje časa naših življenj je postalo njeno poslanstvo – in srčno verjame v to, da ljudem prinaša uspeh, ki je trdno povezan s srečo.
www.cetrtadimenzija.si
Anja Križnik Tomažin
6 KORAKOV AKTIVNEGA POSLUŠANJA: razumite sogovornika brez komunikacijskih šumov

Ali veste, da povprečen udeleženec pogovora in predavanja posluša le s 25 % zbranostjo – torej gre 75 % informacij v izgubo? Zaradi slabega poslušanja škodimo sebi in drugim; prehitro delamo zaključke ali obsojamo; smo slabi pogajalci; nepravilno vzpostavimo odnos; ne rešimo problema na najboljši možen način; ter spodbujamo konflikte in nerazumevanje. Če se boste naučili aktivnega poslušanja, bo sogovornik občutil, da se poslušalec skuša vživeti vanj, ga želi razumeti in zato sporoča informacije bolj zavzeto.
 • Kaj je aktivno poslušanje? Kakšne so prednosti in priložnosti aktivnega poslušanja ter kaj izgubite, če ne poslušate svojih sogovornikov aktivno?
 • Kako pomembna je empatija? Kako razumeti čustva, potrebe in želje, da bi mogel v celoti razumeti informacije sogovornikovega zornega kota ne glede na to, ali se z njim strinja ali ne?
 • Kako izraziti razumevanje na ravni vsebin in odnosov?
 • Kako prepoznati neverbalne govorice telesa?
 • Kako postavljati prava vprašanja?
Anja Križnik Tomažin, univ. dipl. ekonomistka, trenerka komunikacijskih veščin, strokovnjakinja javnega in poslovnega nastopanja, certificirana executive in Jungian coach-inja ter SDI mojstrica.
Svoje znanje že več kot deset let prenašna na posameznike in skupine pri izpopolnjevanju njihovega nastopa, komunikacije ter osebne in poslovne rasti. Predava tudi kot gostujoča predavateljica na različnih šolah, seminarjih, srečanjih ter fakultetah (Ekonomska fakulteta, Fakulteta za upravo, FDV, Fakulteta Doba, Gea college...).
Njeni coachingi, treningi in delavnice so znane po tem, da so narejene po meri posameznika ali tima z vključitvijo mnogih metod kot so: nevro lingvistično programiranje (NLP), možganom prijazne tehnike (Brain friendly learning tehniques), coaching (AOEC), Jungian coaching, tehnike skupinskega treninga (Stonebow - People 1st training comany), teorije zavedanja odnosov (Relationship awarnes theory) in Strengths Deployment Inventory (SDI) orodij za profiliranje, ki celostno nadgradijo posameznikovo nastopanje, komuniciranje, vedenje in razmišljanje. Naziv »Executive coach« je pridobila na Akademiji za executive coaching London in deluje tudi kot poslovni in osebni coach. V zadnjih petih letih svoje znanje ves čas dopolnjuje z mnogimi mednarodno priznanimi certifikati s področja njenega delovanja, trenutno pa študira Expressive art therapy and coaching in action z dr. Avi Goren Barom.
anfima@gmail.com
Nastja Mulej
6 KLOBUKOV RAZMIŠLJANJA: začnite voditi kratke in učinkovite sestanke

Ali so vaši sestanki podobni bojnemu polju dveh taborov znotraj istega tima, ki se prepirajo za oslovo senco in lastni prav? Ali pa so podobni kaosu, kjer vsi govorijo – eni ideje, drugi kritike, tretji čustva, četrti informacije, peti tolaži …, posluša pa nihče? Naučili smo se analizirati in argumentirati, kritizirati in kategorizirati, lepiti nalepke in sejati predsodke, nismo pa se (še) naučili bolje razmišljali o/pri vsakodnevnih zadevah, da bi izboljšali potek pogovorov in pospešili sestanke, da bi lahko rodili še več idej in možnosti, da bi se hitreje prilagodili negotovostim okoli nas in da bi se bolje razumeli in postali zadovoljnejši... Znamenita de Bonova metoda Šest klobukov razmišljanja nam omogoča prav to!
 • Kako sestanek pred začetkom načrtovati, vmes nadzorovati in na koncu pripeljati do nadaljnjih korakov?
 • Kako izražati svoja čustva in občutja?
 • Kako nevtralno deliti dejstva, podatke in stališča drugih ljudi?
 • Kako iskati prednosti in koristi, ki jih lahko vidimo v zadevi, o kateri razmišljamo?
 • Kako biti previden ob primernem trenutku in razmišljati tudi o ovirah in tveganjih?
 • Kako generirati veliko število novih idej, konceptov in alternativ?
Mag. Nastja Mulej je naveličana kritiziranja, zapravljanja časa in slabih odnosov v okolju okoli sebe. Zato si je postavila za svoje poslanstvo, da ljudi – ki jih to le zanima – nauči, kako bi lahko razmišljali kreativno in konstruktivno, kako bi manj komplicirali in postali bolj učinkoviti ter kako bi na svet okoli sebe gledali s humorjem in več zavzetosti. Pri svojem cilju si kot licencirana trenerka pomaga z orodji, ki sta jih razvila dr. Edward de Bono (Šest klobukov razmišljanja, Lateralno razmišljanje, Enostavnost, Moč zaznavanja in CoRT – poučevanje razmišljanja v šolah) ter Dimis Michaelides (12 dejavnikov inoviranja, Kreativno soočanje z izzivi), katerih odkritja je sama pripeljala v Slovenijo 2003 in 2012, ter ju odtlej širi. Želi, da bi njena otroka in otroci vsega sveta živeli v tolerantni in inovativni družbi ter se na vse načine trudi sprožiti pozitivno revolucijo med ljudmi.
www.deBono.si, www.12DejavnikovInoviranja.sieVizitkanje - spoznajte soudeležence dogodka

Vas zanima, kdo so ostali udeleženci dogodka? Se želite povezati z njimi? Predstavite sebe in vaše podjetje in v zameno pridobite E-vizitke ostalih udeležencev. E-vizitka vključuje naslednje podatke: ime in priimek, podjetje, elektronski naslov in vašo predstavitev.

SoorganizatorjaPokrovitelj vode med odmori
Medijski pokrovitelj
Pokrovitelj tiskaFotogalerija