Izobraževanje GZS

Novice


Arhiv: VSE O BLOCKCHAINU

VSE O BLOCKCHAINU

1. 6. 2018, od 9.15 do 14.00
GZS, dvorana A

Zadnjih nekaj let je bila opazna rast vrednosti in inoviranje na področju kriptovalut, predvsem Bitcoina. Preverili bomo tehnične in ne-tehnične vidike, zakaj je ta tako zanimiv za številne uporabnike, inovativne podjetnike in investitorje.


Program:

9.15 – 9.30
dr. Janez Bešter
Uvod v tematsko delavnico Digitalne akademije
9.30 - 11.30
dr. Urban Sedlar
Tehnologija blokovnih verig in kripto valut
11.30 - 11.45 Odmor
11.45 – 12:45
Jure Trilar
Komercialna uporaba blokovnih verig
12.45 – 13:45
dr. Matevž Pustišek
Blokovne verige in internet stvari
13.45 – 14:00
Zaključki in predlogi naslednjih korakov v vašem podjetju ter individualna srečanja s predavatelji



Komu je dogodek namenjen?

Delavnica o tehnologiji blokovnih verig (angl. Blockchain) je namenjena vsem, ki se želite podrobneje spoznati s tehnologijo blogovnih verig in potencialom, ki jih te nakazujejo na področju komercialne rabe, kriptovalut in sorodnih tem. Spoznajte motive za komercialno rabo tehnologije blokovnih verig in trende prihodnosti.


Kaj boste na dogodku spoznali?

  • Osnovne pojme, kot so blokovne verige (angl. Blockchain), Bitcoin in kriptovalute, pametne pogodbe, ICO.
  • možnosti in omejitve tehnologij bločnih verig za rabo na področju Interneta stvari (IoT),
  • kako tehnologija omogoča izdelavo zaupanja vrednih rešitev, ki vključujejo tudi sprotna plačila s kriptovalutami,
  • praktični prikaz primera distribuirane aplikacije v sistemu Ethereum.


Zakaj se udeležiti?

Zadnjih nekaj let je bila opazna rast vrednosti in inoviranje na področju kriptovalut, predvsem Bitcoina. Preverili bomo tehnične in ne-tehnične vidike, zakaj je ta tako zanimiv za številne uporabnike, inovativne podjetnike in investitorje.


Kotizacija in popusti

Kotizacija: 190,00 EUR z vključenim DDV, za člane GZS 140,00 EUR z vključenim DDV
Kotizacija vključuje predavanja, praktične predstavitve in razlage, gradivo, potrdilo o udeležbi na seminarju, pogostitev med odmorom.parkiranje, izmenjavo e-vizitk z ostalimi udeleženci dogodka ter možnosti mreženja. Dodatni popust pri prijavi več udeležencev iz istega podjetja: 5 % za 2 udeleženca, 10 % za 3 udeležence, 15 % za 4 udeležence, 20 % za 5 in več udeležencev. Skrajni rok za morebitno odpoved udeležbe je najmanj 3 dni pred dogodkom. V primeru kasnejše odjave oziroma če se ne odjavite, vam bomo zaračunali administrativne stroške v višini 20 EUR + ddv. Odjavo lahko pošljete na e-naslov andreja.abram@gzs.si.





Predavatelji:

Dr. Urban Sedlar / Tehnologija blokovnih verig in kripto valut
Dr. Urban Sedlar (Fakulteta za elektrotehniko, Univerza v Ljubljani) je strokovnjak za področje informacijsko komunikacijskih tehnologij, z bogatimi izkušnjami na področjih računalništva v oblaku, informacijske varnosti, blokovnih verig in aplikacij IoT v različnih domenah.

Jure Trilar / Komercialna uporaba tehnologije blokovnih verig
Jure Trilar (Fakulteta za elektrotehniko, Univerza v Ljubljani) je spletni guru, predavatelj in blockchain strokovnjak. Ima večletne izkušnje s področja spletnega razvoja, načrtovanja in izvedbe uporabniških vmesnikov ter blockchain tehnologij. Predava o trenutnih digitalnih trendih in dogajanju v kriptovalutnih in ICO trgih.

Dr. Matevž Pustišek / Blokovne verige in internet stvari
Dr. Matevž Pustišek (Fakulteta za elektrotehniko, Univerza v Ljubljani) se raziskovalno ukvarja z internetnimi storitvami in aplikacijami. Posebno pozornost usmerja arhitekturi Interneta stvari in varnostnim vidikom, v zadnjem času pa tudi uporabi blockchain tehnologij v IoT.


eVizitkanje - spoznajte soudeležence dogodka

Vas zanima, kdo so ostali udeleženci dogodka? Se želite povezati z njimi? Predstavite sebe in vaše podjetje in v zameno pridobite E-vizitke ostalih udeležencev. E-vizitka vključuje naslednje podatke: ime in priimek, podjetje, elektronski naslov in vašo predstavitev.

Soorganizatorja


Pokrovitelj vode med odmori
Medijski pokrovitelj
Pokrovitelj tiska



Fotogalerija