Arhiv: Župan londonskega Cityja na GZS

V ponedeljek, 11. junija 2012, se je v okviru obiska naše države na Gospodarski zbornici Slovenije mudil Alderman David Wootton, župan londonskega City-ja. Wootton, ki sicer velja za glavnega zastopnika celotnega finančnega sektorja Združenega kraljestva, je bil eden od govorcev na seminarju Kako poslovati z Veliko Britanijo.

Arhiv: Boljše delovno okolje za boljše sodelovanje

Fakulteta za upravo Univerze v Ljubljani vas skupaj s socialnimi partnerji v okviru projekta »Izboljševanje delovnega okolja z inovativnimi rešitvami – INODEL vabi na mednarodno konferenco »Boljše delovno okolje za boljše sodelovanje«. Konferenca bo potekala 19. junija 2012 od 9.30 naprej na Gospodarski zbornici Slovenije, Dimičeva 13, Ljubljana (Dvorana A / 1. nadstropje).

Arhiv: Kotiranje slovenskih podjetij na hongkonški borzi

V priloženem sporočilu, ki ga je pripravilo predstavništvo Hong Kong Economic and Trade Office iz Berlina, so povzete možnosti pridobivanja svežega kapitala preko instrumenta prve javne ponudbe (IPO) in sekundarne kotacije.

Arhiv: Izhodna gospodarska delegacija v Iran

Gospodarska zbornica Slovenije in Slovensko-iranski poslovni klub v sodelovanju z lokalnimi iranskimi gospodarskimi zbornicami in združenji organizira obisk gospodarske delegacije v tri različne iranske gospodarske centre – Teheran, Rasht in Mashhad. Vodja gospodarske delegacije bo predsednik GZS, mag. Samo Hribar-Milič.

Arhiv: Obisk japonske tehnološke agencije NEDO v Sloveniji

V začetku tedna, 5. in 6. junija 2012, so našo državo obiskali predstavniki Japonske agencije za nove energije in razvoj industrijskih tehnologij – NEDO. Agencija za tehnološki razvoj RS (TIA), Gospodarska zbornica Slovenije, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Društvo slovensko-japonskega prijateljstva so za visoke goste ob tej priložnosti pripravili zanimiv program.

Arhiv: Poslovni forum: Francija in Jugovzhodna Evropa

V sodelovanju s francosko nacionalno agencijo za spodbujanje internacionalizacije UBIFRANCE vabimo zainteresirane slovenske podjetnike, da se 5. in 6. julija 2012 udeležijo poslovnega foruma in multilateralnih medpodjetniških srečanj (B2B) v Sofiji.

Arhiv: Srečanje podjetij regije Alpe Adria

V torek, 5. junija 2012, je v Novi Gorici potekalo srečanje podjetij regije Alpe Adria v organizaciji mreže New Alpe Adria Chamber Network oziroma združenja zbornic omenjene regije.

Arhiv: Srečanje z novimi ekonomskimi svetovalci

Vabljeni na SREČANJE Z NOVIMI EKONOMSKIMI SVETOVALCI na Veleposlaništvih RS v Berlinu, Pragi, Londonu, Pekingu in na Dunaju ter s POOBLAŠČENIM MINISTROM v Tokiu, 13. in 14. junij 2012, Gospodarska zbornica Slovenije

Arhiv: Kako poslovati z Veliko Britanijo, 11.6.2012

Slovenijo bo 11. junija 2012 predvidoma z manjšo delegacijo londonskih finančnikov - investitorjev obiskal Alderman David Wootton, župan londonskega Cityja (The Lord Mayor of the City of London).