Arhiv: Sklenjen kosovsko-slovenski sporazum o sodelovanju na področju mednarodne gospodarske arbitraže

Stalna arbitraža pri Gospodarski zbornici Slovenije in Center za alternativno reševanje sporov pri Ameriški gospodarski zbornici na Kosovu sta sklenili kosovsko-slovenski Sporazum o sodelovanju na področju mednarodne gospodarske arbitraže.

Arhiv: B2B srečanja s francoskimi prodajnimi agenti, Pariz, 2. julij 2012

GZS bo predvidoma v mesecu maju 2012 v sodelovanju z Veleposlaništvom RS v Parizu organizirala B2B srečanja s francoskimi agenti.

Arhiv: Uspešen obisk delegacije v Turčiji

Med 25. in 29. marcem 2012 se je v Turčiji v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije mudila gospodarska delegacija sedemnajstih slovenskih podjetij s področij telekomunikacij, energetike, strojne in elektroindustrije, pohištvene industrije, tekstilne industrije ter informacijskih tehnologij, izobraževanja in logistike.

Arhiv: Vabilo na delegacijo v Brazilijo

V sklopu načrtovane udeležbe predsednika Vlade Republike Slovenije Janeza Janše na konferenci Združenih narodov o trajnostnem razvoju, ki bo od 20. do 22. junija 2012 v Riu de Janeiru v Braziliji, Ministrstvo za zunanje zadeve RS med 18. in 20. junijem 2012 pripravlja gospodarsko delegacijo v Sao Paulo.

Arhiv: Druga številka e-biltena Go International Slovenia

Izšla je nova številka spletnega biltena Go International Slovenia, ki ga pripravlja Center za mednarodno poslovanje pri Gospodarski zbornici Slovenije.

Arhiv: Srečanje podjetij pred delegacijo v Turčijo

Na Gospodarski zbornici Slovenije so se v četrtek, 15. marca 2012, na pripravljalnem sestanku zbrali predstavniki slovenskih podjetij in drugih institucij, ki se bodo med 25. in 29. marcem udeležili gospodarske delegacije v turška poslovna središča Maniso, Izmir in Carigrad.

Arhiv: Gospodarska delegacija na Češko, 24.-26.4.2012

Gospodarska zbornica Slovenije in Obrtno podjetniška zbornica Slovenije vabita predstavnike slovenskih podjetij, da se udeležijo obiska gospodarske delegacije v južnočeški in južnomoravski regiji – České Budějovice in Brno med 24. in 26. aprilom 2012.

Arhiv: Švicarska delegacija na GZS

Odnosi med Slovenijo in Švico so dobri, medsebojna menjava od leta 2009 nenehno raste, vse več pa je tudi sodelovanja na področju raziskav in razvoja. Tako bi lahko strnili današnje srečanje slovenskih podjetij s predstavniki švicarske gospodarske delegacije na Gospodarski zbornici Slovenije.

Arhiv: Izziv poslovanja z Brazilijo, 14.03.2012

Arhiv: Seminar Kako poslovati s Slovaško

Center za mednarodno poslovanje pri GZS je danes na Gospodarski zbornici Slovenije pripravil posvet z naslovom Kako poslovati s Slovaško. V sredini aprila bo to državo obiskal predsednik države dr. Danilo Türk, ki ga bo spremljala tudi gospodarska delegacija.