Kje lahko najdem dobre tolmače za ukrajinščino?

ga. Natalija Glažar-Berčič
REGNUM d.o.o.
Šmartinska 130
1000 Ljubljana
T.: +386 1 540 50 44
F: +386 1 540 34 03
GSM: +386 41 665 756
E-mail: info@regnum.si

Kako se včlanim v društvo in kolikšna je članarina?

Člani poslovnega sveta lahko postanejo slovenska podjetja in državljani, ukrajinska podjetja in državljani ter katerikoli drug pravni subjekt ali fizična oseba – slovenska ali tuja. Zainteresirani izpolnijo pristopno izjavo, o potrditvi članstva pa odloča izvršilni odbor. Več o podrobnostih včlanitve najdete tukaj.
Članarine zaenkrat ni, vsaj dokler v okviru sveta ne bodo doseženi vidnejši rezultati.

Ali za poslovni obisk Ukrajine potrebujem vizo?

Slovenski državljani za vstop v Ukrajino ne potrebujejo vize.

Opozorilo:
Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije odsvetuje potovanja v določene dele države in na svojih spletnih straneh opozarja:

Zaradi nepredviljivih političnih in varnostnih razmer odsvetujemo vsa potovanja na polotok Krim. Opozarjamo, da je nudenje konzularne pomoči slovenskim državljanom na območju Krima lahko zelo oteženo.

Odsvetujemo vsa potovanja v donecko in lugansko oblast. Tistim, ki se tam že nahajajo, svetujemo veliko stopnjo previdnosti in izogibanje lokacij, kjer prihaja do demonstracij ali spopadov med ukrajinskimi organi in proruskimi protestniki. Priporočamo ažurno spremljanje medijev in drugih virov informacij.

Na veleposlaništvu v Kijevu je slovenskim državljanom ves čas dosegljiv dežurni diplomat (telefon 067 500 87 48).

Kdor se odloči za pot v Ukrajino, naj pred potovanjem od organizatorja poti ali iz drugih virov pridobi čimbolj natančne informacije o razmerah v okolju, kamor namerava odpotovati.