Zbornica knjižnih založnikov in knjigotržcev

Novice


Poziv članov Zbornice knjižnih založnikov in knjigotržcev glede zmanjšanja sredstev za knjigo

Včeraj so člani UO Zbornice knjižnih založnikov in knjigotržcev na svoji izredni seji sprejeli izjavo, s katero pozivajo Ministrstvo za kulturo oz. ministrico Asto Vrečko k več sredstvom za Javno Agencijo za Knjigo, hkrati pa tudi pozivajo svet in direktorico Javne Agencije za njigo k preveritvi načina izbora izvajalcev programov, povezanih s knjigo.

"Slovenski založniki in knjigotržci 𝗼𝗱𝗹𝗼𝗰̌𝗻𝗼 𝗶𝗻 𝗲𝗻𝗼𝘁𝗻𝗼 𝗻𝗮𝘀𝗽𝗿𝗼𝘁𝘂𝗷𝗲𝗺𝗼 𝗸𝗿𝗰̌𝗲𝗻𝗷𝘂 𝗷𝗮𝘃𝗻𝗶𝗵 𝘀𝗿𝗲𝗱𝘀𝘁𝗲𝘃 𝘇𝗮 𝗽𝗶𝘀𝗮𝗻𝗼 𝘀𝗹𝗼𝘃𝗲𝗻𝘀𝗸𝗼 𝗯𝗲𝘀𝗲𝗱𝗼. Po skoraj osem milijonskem slovenskem vložku v gostovanje Slovenije na največjem knjižnem sejmu v Frankfurtu ter v gostovanje na največjem knjižnem sejmu otroške in mladinske literature v Bologni bo Slovenija pisani besedi, preko izbora in sofinanciranja javnih kulturnih programov v letu 2024 namenila realno 𝟮𝟬 𝗼𝗱𝘀𝘁𝗼𝘁𝗸𝗼𝘃 𝗺𝗮𝗻𝗷 𝘀𝗿𝗲𝗱𝘀𝘁𝗲𝘃, kot jih je še leta 2021." je na izredni seji sprejela 𝗭𝗯𝗼𝗿𝗻𝗶𝗰𝗮 𝗸𝗻𝗷𝗶𝘇̌𝗻𝗶𝗵 𝘇𝗮𝗹𝗼𝘇̌𝗻𝗶𝗸𝗼𝘃 𝗶𝗻 𝗸𝗻𝗷𝗶𝗴𝗼𝘁𝗿𝘇̌𝗰𝗲𝘃 pri GZS, ki združuje 95 % slovenskih založnikov in knjigotržcev.

Z izjavo bo zbornica seznanila tudi evropsko združenje založnikov FEP - Federation of European Publishers/Fédération des éditeurs européens ter mednarodno združenje založnikov International Publishers Association - IPA.

🌐 Celotna izjava na 𝗠𝗲𝗱𝗶𝗮 𝗚𝗭𝗦: https://lnkd.in/dbVRgReY

Izjava

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.