Zbornica knjižnih založnikov in knjigotržcev

Poslanstvo Zbornice knjižnih založnikov in knjigotržcev


Poslanstvo Zbornice knjižnih založnikov in knjigotržcev je večplastno in usmerjeno k zastopanju interesov založnikov in knjigotržcev v Sloveniji.  Zbornica deluje s ciljem spodbujanja in podpore razvoja založništva in knjigotrštva ter kreiranja ugodnega poslovnega okolja za svoje člane.

Eno od naših pomembnih poslanstev je zagotavljanje strokovnega svetovanja in informacij na področju založništva in knjigotrštva. Skrbimo za izmenjavo najnovejših informacij o panogi ter nudimo podporo na področjih, ki se tičejo panoge in drugih pomembnih vidikov poslovanja.

Poleg tega aktivno sodelujemo pri sprejemanju zakonodaje in se zavzemamo za interese naših članov pri oblikovanju ustreznega pravnega okvira. Sodelovanje pri ustvarjanju zakonodaje nam omogoča, da vplivamo na razvoj založniškega sektorja in ustvarjamo pogoje, ki spodbujajo in varujejo naše člane.

Naša zaveza je zagotoviti učinkovit, uporaben in operativen servis za naše člane ter nuditi odlične storitve, ki bodo prispevale k izboljšanju njihove poslovne učinkovitosti in konkurenčnosti. Skrbimo za promocijo založnikov in knjigotržcev ter spodbujamo kulturno pomembnost branja in izdajanja kakovostnih knjig v Sloveniji.

Naše stranke so naši člani, in ponosni smo na njihovo zadovoljstvo. Skupaj s člani si prizadevamo za doseganje pozitivnih in trajnostnih rezultatov na ravni panoge kot celote ter pri vsakem posameznem članu.