Zbornica knjižnih založnikov in knjigotržcev

Novice


Arhiv: Pogovori ob 5ih na GZS: prof. dr. Renata Salecl

Vljudno vabljeni na POGOVOR OB 5IH

v sredo, 22. oktobra 2014 ob 17. uri
v Poslovni oazi GZS, Dimičeva 13, Ljubljana.


Naša gostja bo prof. dr. Renata Salecl, s katero se ne bomo pogovarjali samo o pravici do izbire, ampak predvsem o tiraniji izbire v sodobnem svetu.

Prijave:
Prijave sprejemamo na e-prijavnico ali po telefonu na 01 5898 000. Udeležba na dogodku je brezplačna. Število mest je omejeno na 40 udeležencev.

O prof. dr. Renati Salecl
Prof. dr. Renata Salecl je filozofinja in sociologinja, zaposlena kot znanstvena svetnica na Inštitutu za kriminologijo pri Pravni fakulteti v Ljubljani in profesorica na Birkbeck Collegeu School of Law v Londonu. Je tudi redna gostujoča profesorica na Cardozo School of Law v New Yorku in na Dept. of Social Science, Health and Medicine na Kings Collegeu. Njene knjige so bile prevedene v več kot deset jezikov.

O knjigi Izbira
Izbira Renate Salecl razlaga, kako je poznokapitalistična krilatica »bodi ti« lahko tiranija, ki vodi v še hujši nemir, vztrajanje pri izbiri kot zgolj osebni kategoriji pa ovira za družbene spremembe.

 

POGOVORI OB 5IH
Vsak mesec gostimo zanimivega sogovornika, s katerim želimo omogočiti živahno in tvorno razpravo o aktualni gospodarski, sociološki ali širše družbeni tematiki. Zanimivi gostje, ki so vrhunski strokovnjaki na svojih področjih, sodoben pristop, sproščen pogovor ob čaju, dinamičen dialog, so aduti dogodkov, ki jih GZS organizira pod blagovno znamko POGOVOR OB 5IH. Rdeča nit letošnjih pogovor je Etične vrednote – spomin ali prihodnost?
Ne zamudite jih!

E-NOVICE Zbornice komunalnega gospodarstva

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.