Zbornica knjižnih založnikov in knjigotržcev

Novice


Arhiv: Posvet Mestne knjižnice Ljubljana: Vrednotenje književnosti za potrebe knjižnic

Knjižnica – srce mesta

Mestna knjižnica Ljubljana pripravlja 21. maja enodnevno strokovno posvetovanje z okroglo mizo z naslovom Knjižnica, srce mesta: vrednotenje književnosti za potrebe knjižnic.

S strokovnim posvetovanjem nameravamo v sodelovanju z Javno agencijo za knjigo, ustanovami in strokovnjaki s področja knjige in branja (posvet) ter širšo zainteresirano javnostjo (okrogla miza) odpreti razpravo in premislek o vrednotenju književnosti za potrebe knjižnic ter o možnostih za vzpostavitev dolgoročnega sistema priporočanja kakovostne književnosti, ki bo odnosu med knjigo, knjižnico in bralcem dodal noto »dobrega branja«.

S strokovnim posvetovanjem Mestna knjižnica Ljubljana nadaljuje v letu 2010 začeti cikel posvetovanj s skupnim naslovom Knjižnica, srce mesta. S posvetovanjem leta 2010 Knjižnica, srce mesta: med tradicijo in prihodnostjo si je MKL prizadevala odpreti prostor za izmenjavo mnenj, idej in strokovnih pobud za nadaljnji kakovostni razvoj Ljubljane na področjih knjige, branja, znanja in kulture v okviru Svetovne prestolnice knjige.

Program in prijavnico objavljamo v pripetih dokumentih.


Pripeti dokumenti

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.