Zapri

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  POTRDITEV LISTIN V MEDNARODNEM PROMETU

   

  Na Gospodarski zbornici Slovenije potrjujemo listine, ki jih podjetja potrebujejo pri mednarodnem poslovanju. Storitev izvajamo v Ljubljani in na 12 regijskih izpostavah.

  S potrditvijo dokumenta potrjujemo dejstvo, da je podjetje, ki je izdajatelj listine, član Gospodarske zbornice Slovenije. Z overovitvijo se ne potrjuje resničnost vsebine listine ali drugih dejstev. GZS ne prevzema odgovornosti za vsebino listine, na kateri potrdi članstvo podjetja v GZS.

  Pogoj za potrditev listine je članstvo v GZS.

  Listine, ki jih potrjujemo so npr. izvozne fakture, ceniki, poslovna vabila, pogodbe o sodelovanju in druge listine, ki se uporabljajo v mednarodni trgovini.

  Potrditev listine s strani GZS je običajno pogoj za sklenitev posla s strani partnerja v tuji državi. Lahko pa se izda tudi samoiniciativno na predlog slovenskega podjetja. Overjena listina oziroma potrditev članstva s strani GZS je za tuje partnerje pokazatelj verodostojnosti listine in zaupanja v podjetje. 

  Postopek overitve:

  1.     Elektronsko preko sistema essCert (če še niste uporabniki, pošljite Garantno izjavo)
  2.     Po pošti, e-pošti ali oddano v nabiralnik.
  3.     Osebno na zbornici ob dogovorjenem terminu.

  Storitev je plačljiva po veljavnem ceniku.

  NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER (NER)


  Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
  podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

  http://nerdcp.gov.si/javni/