Varstvo okolja

Novice


Arhiv: Odpadni papir kot surovina, kako do večjega izkoristka in kakovosti

Odpadni papir je pomembna surovina pri proizvodnji papirja, ki vpliva na njegovo ceno in kakovost. Čeprav je odpadek, ki ima tudi v Sloveniji dolgo zgodovino zbiranja in predelave, z zbranimi količinami in njihovo kakovostjo niso zadovoljni ne zbiralci, ne predelovalci odpadnega papirja.

Naše in tuje izkušnje kažejo, da obstajajo različni pristopi k zbiranju odpadnega papirja. Ti lahko pomembno prispevajo h količini zbranega papirja in njegovi kakovosti. Kako urediti sistem zbiranja odpadnega papirja iz gospodarstva, javnih ustanov in gospodinjstev, da bi zbrali čim več odpadnega papirja, čim višje kakovosti postaja ključno vprašanje, ki se mu bomo posvetili na okrogli mizi, ki bo

v četrtek,12. junija 2014, ob 11.00 uri
dvorana c, I. nadstropje, na Gospodarski zbornici Slovenije
Dimičeva 13, Ljubljana

Okroglo mizo organizira Inštitut za Celulozo in Papir (partner mednarodnega projekta EcoPaperLoop) v sodelovanju s Službo za varstvo okolja pri GZS.

Na okrogli mizi bodo svoja stališča, izkušnje in razmišljanja o stanju in možnosti za izboljšave na področju odpadnega papirja pri nas, predstavili predstavniki papirnic, javnih komunalnih podjetij, zbiralcev odpadnega papirja v zasebnem sektorju,družb, ki skrbijo za ravnanje z odpadno embalažo, eko-šole, nevladnih okoljskih organizacij kot tudi različnih uporabnikov recikliranega papirja, ki slednjega ponovno preoblikujejo v nov izdelek s katerimi se srečujemo potrošniki.

Če se tudi vi prepoznate v eni od naštetih vlog ali vas področje zanima z vidika oblikovanja družbe, ki ima odgovoren odnos do okolja in ravnanja z omejenimi naravnimi viri, vas vabimo, da se nam na naši okrogli mizi pridružite, prisluhnete in prispevate svoje mnenje.

Kotizacije ni. 

Število mest je omejeno. Predhodna prijava je obvezna preko spletne prijavnice na dnu te spletne strani. Prijava je možna do zasedbe mest.

Vljudno Vabljeni!

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.