Varstvo okolja

Novice


Informacijski sistem E-TROD za področje okoljskih dajatev

Programska podpora trošarinam in okoljskim dajatvam – dokumenti, ki jih je mogoče predložiti preko IS E-TROD.

Arhiv: Gradiva z delavnice »Shema EMAS v Sloveniji«

V sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor in ZRS Bistra Ptuj je potekala delavnica EMAS, na kateri smo med drugim spregovorili tudi o koristih certificiranja EMAS, ter s tem povezanih težavah in potrebah slovenskih podjetij.

Gradivo s predstavitve osnutka prenovljenega zakona o varstvu okolja

Današnje predstavitve osnutka prenovljenega zakona o varstvu okolja se je udeležilo preko 150 udeležencev. Vabimo vas k ogledu predstavitve, videa dogodka in posredovanju pripomb.

Arhiv: Predstavitev osnutka prenovljenega zakona o varstvu okolja

Spoštovani, V sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor, vas vljudno vabimo na predstavitev prenovljenega zakona o varstvu okolja, ki je v javni obravnavi do 11. septembra 2017. Predstavitev bo v sredo 16. avgusta 2017, s pričetkom ob 10:00 uri, v dvorani A, I nadstropje GZS, Dimičeva 13, 1504 Ljubljana.

Arhiv: Vabilo na informativni dan za JR RRI 2

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) vabi na informativna dneva za javni razpis »Spodbude za raziskovalno razvojne projekte 2«, ki je bil objavljen 30. junija 2017 v Uradnem listu RS, št. 32, in na spletni strani ministrstva.

Izognite se globi do 40.000 evrov

Izognite se globi do 40.000 evrov

(Ne)namerno zavajanje potrošnikov z okoljskimi trditvami vas lahko drago stane. Izpostavljamo, na kaj je treba biti pozoren.

Stanje v okolju se vztrajno izboljšuje

Stanje v okolju se vztrajno izboljšuje

Poročila o stanju okolja kažejo, da se to izboljšuje, najslabši so rezultati pri zraku in onesnaženosti tal na posameznih območjih.

Kaj morate vedeti, če skladiščite nevarne tekočine

Kaj morate vedeti, če skladiščite nevarne tekočine

Od velikosti skladišča je odvisno, kakšne ukrepe morate izvajati, če skladiščite nevarne tekočine.

S prehodom v krožno gospodarstvo do večje konkurenčnosti

S prehodom v krožno gospodarstvo do večje konkurenčnosti

Štajerska gospodarska zbornica, Kemijski inštitut ter Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Mariboru so prepričani, da lahko s pomočjo inovacijskega grozda okrepijo konkurenčnost slovenskega gospodarstva doma in v svetu.

Arhiv: Krozno gospodarstvo-delavnica

V okviru SRIP – Mreže za prehod v krožno gospodarstvo vas vljudno vabimo na delavnico: Povežimo se za prehod v krožno gospodarstvo, ki bo 12. junija 2017 ob 9. uri na GZS, Dimičeva 13, Ljubljana, dvorana F, med-etaža 4/5.