Novice


Uporaba odpadkov kot sekundarnih surovin, 2-dnevna mednarodna konferenca

Dogodek je namenjen prikazu aktivnosti v Sloveniji in tudi širše, ki so v podporo krožnemu gospodarstvu ter prepoznavanju priložnosti in izzivov, ki jih krožna ekonomija predstavlja za industrijo. Vljudno vabljeni!

Arhiv: GRADIVA s konference MOVECO, 22. februar 2017

V okviru mednarodnega projekta MOVECO, ki je sofinanciran s strani Evropske unije (ESRR, IPA), smo organizirali konferenco pod naslovom Razširjena odgovornost proizvajalcev kot orodje, ki podpira krožno gospodarstvo.

Po uporabi ne odvrzi, ponovno uporabi  in recikliraj!

Po uporabi ne odvrzi, ponovno uporabi in recikliraj!

Prednost bo imela embalaža, ki bo ohranila svojo kakovost, bo biološko razgradljiva in jo bo moč večkrat uporabiti.

Arhiv: Konferenca MOVECO: Razširjena odgovornost proizvajalcev kot orodje, ki podpira krožno gospodarstvo

Predstavili bomo ključne teme, ki se izpostavljajo na ravni EU, z vidika sprememb zakonodaje na področju ravnanja z odpadki za prehod v krožno gospodarstvo ter jih povezali z možnostmi za ta prehod pri nas, ki se kažejo v razvoju bio-ekonomije, ustrezni podpori inovacijam in postopkih digitalizacije gospodarstva. Vljudno vabljeni!

Arhiv: Kako pridobiti nepovratna sredstva za okoljske projekte

MOP vabi na LIFE informativni dan 2017, ki bo potekal 24. januarja v Mariboru in 26. januarja v Postojni.

Arhiv: VOŠČILO 2017

Voščilo

Arhiv: Metode za DOLOČANJE PRIHRANKOV ENERGIJE – v javni obravnavi do 12. 12. 2016

Sprememba roka za podajo pripomb na predlog Pravilnika o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o metodah za določanje prihrankov energije.

Arhiv: DZ potrdil Zakon o ratifikaciji Pariškega sporazuma

Vlada Republike Slovenije je določila besedilo predloga Zakona o ratifikaciji Pariškega sporazuma, podpisanega 22. aprila 2016.

Arhiv: Nižja obdavčitev energentov za energetsko intenzivna podjetja

Uveljavitev oprostitve izhaja iz Direktive 2003/96/ES, ki omogoča državam članicam, da za energetsko intenzivna podjetja določijo nižjo obdavčitev energentov. Pogoj za oprostitev je plačilo minimalne ravni obdavčitve.

Arhiv: Prenova Uredbe o zelenem javnem naročanju (ZeJN2) – javna razprava

Vljudno vabljeni na vsebinsko razpravo o osnutku Uredbe o zelenem javnem naročanju s področja NAČRTOVANJA in GRADNJE CEST. Dogodek je namenjen naročnikom/investitorjem, projektantom, izvajalcem, inženiringom in laboratorijem,... .