Varstvo okolja

Novice


Arhiv: Predpisi na področju emisije v vode in zrak - industrijsko onesnaževanje, pogoji v dovoljenjih

V sodelovanju s predstavniki Ministrstva za kmetijstvo in okolje vas vljudno vabimo na predstavitev osnutkov sprememb slovenskih in evropskih predpisov na področju emisije v vode in zraka, ki bodo vplivali na prihodnje obratovanje naprav in obratov, ki morajo za svoje delovanje pridobiti okoljevarstveno dovoljenje, in na obratovanje naprav in obratov, ki do sedaj niso bili regulirani na EU ravni.

Prvi del program bo namjenen domačima predpisoma, kjer se spreminjata uredba o emisiji snovi in toplote pri odvajanju odpadnih voda v vode in javno kanalizacijo in pravilnik o obratovalnem monitoringu stanja podzemnih voda.

Drugi del programa bo namenjen paketu ukrepov, ki ga je Evropska komisija sprejela decembra 2013, ki ga države članice sedaj obravnavajo na Svetu EU:

v torek 10. junij 2014, s pričetkom ob 10:00 uri

v dvorani C, I. nadstropje GZS,

Dimičeva 13, 1504 Ljubljana.

Tematika bo s strani sodelavcev MKO predstavljena v dveh sklopih. Prvi sklop se bo osredotočal na slovenske predpise s področja voda medtem, ko se bo popoldanski del nanašal na osnutke predpisov s področja zraka, ki jih je pripravila Evropska komisija.Vsakemu posameznemu sklopu bo takoj sledila razprava o predstavljeni tematiki.

Program: 

9:30 - 10:00

Registracija

 

10:00 - 12:00

Predstavitev osnutka Uredbe o spremembah in dopolnitvah Uredbe o emisiji snovi in toplote pri odvajanju odpadnih voda v vode in javno kanalizacijo ter osnutka Pravilnika o obratovalnem monitoringu stanja podzemne vode in razprava o obeh predstavljenih predpisih s področja voda

ga. Nataša Vodopivec in
ga. Helena Matoz; MKO

12:00 - 12:30

Odmor

 

12:30 - 14:30

Predstavitev novega evropskega zračnega svežnja (predlog spremenjene NEC direktive in predlog nove direktive na področju srednje velikih kurilnih naprav) in razprava o predstavljenih predpisih s področja zraka

ga. Alenka Fritzel in
g. Matjaž Ferjančič; MKO

g. Matjaž Česen; IJS

Priporočamo, da si ogledate vsebino predpisov in jih proučite z vidika vaše dejavnosti in izvedljivosti v praksi.

Predstavitve se udeležijo lahko le člani GZS. Kotizacije ni. Prosimo pa za predhodno prijavo preko e-obrazca, ki je objavljen na dnu te spletne strani.

Vljudno vabljeni!   

 

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.