Varstvo okolja

Novice


Arhiv: ReBirth - Pravilno ravnanje z gradbenimi odpadki: breme, odgovornost ali priložnost?

 

           

Prvo ponovitev delavnice PRAVILNO RAVNANJE Z GRADBENIMI ODPADKI – breme, odgovornost ali priložnost? smo organizirali, 11. junija na GZS. Potekala je v okviru projekta Promocije recikliranja industrijskih in gradbenih odpadkov in njihove uporabe v gradbeništvu - ReBirth, ki ga finančno podpirata Evropska unija, program LIFE+ in Ministrstvo za kmetijstvo in okolje.

Gradbeni odpadki so eden največjih odpadnih tokov v Sloveniji. Veliko teh odpadkov konča na črnih odlagališčih, kjer obremenjujejo naravo, tla, vode in zdravje ljudi. S pravilnim pristopom, pripravo na rušenje in selektivnim rušenjem, pridobimo ločene gradbene odpadke (beton, opeka, les, kovine ...), ki jih je možno ponovno uporabiti ali predelati.

Povezava na Gradiva z delavnice in Sporočilo za medije

Vabimo vas, da se nam pridružite na eni od ponovitev delavnice, na kateri boste spoznali, kako pristopiti k rušenju objektov, od zakonodajnih zahtev do poteka rušenja in možnosti reciklaže in uporabe recikliranih materialov. Potekali bosta 25. septembra in zadnja 26. novembra 2013.

Delavnica je namenjena vsem, ki se neposredno ali posredno srečujejo s problematiko gradbenih odpadkov: investitorjem v gospodarstvu in javni upravi, projektantom, izvajalcem gradbenih del, predelovalcem gradbenih odpadkov in drugim, ki jih ta tematika zanima.


Pripeti dokumenti

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.