Varstvo okolja

Novice


Arhiv: Kako do energetske učinkovitosti?

Evropska komisija je 22. junija  letos s sporočilom za medije objavila predlog direktive o energetski učinkovitosti in prihrankih. Gre za enega izmed ukrepov, s katerimi naj bi Evropska unija do leta 2020 za 20% zmanjšala porabo energije s povečanjem energetske učinkovitosti. Po zadnjih ocenah Evropske komisije Unija in države članice zaostajajo za tem ciljem. Evropska komisija je zato 8. marca 2011 objavila Načrt za energetsko učinkovitost , predlog nove direktive, ki izhaja iz tega načrta in predvideva številne ukrepe na področju celotne verige od proizvodnje, distribucije do končne porabe energije.

V sodelovanju s Predstavništvom Evropske Komisije v Sloveniji smo na GZS na 22. junija organizirali  predstavitev direktive z razpravo.

1. Poglavitne elemente direktive o energetski učinkovitosti, je predstavil g. Robert HLEP z

2. Kaj direktiva prinaša gospodarstvu? razprava, vpašanja in odgovori. Izhodišča za razpravo je podala ga. Alenka AVBERŠEK, izvršna direktorica GZS za zakonodajo in politike. Po zaključku je GZS v sporočilu medijem objavila zbrana stališča gospodarstva do predlagane direktive. 

Izjave po predstavitvi:

 

Robert Hlep, generalni direktorat za energijo pri Evropski komisiji



Janja Leban, direktorica Službe za varstvo okolja GZS


Pripeti dokumenti

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.