Varstvo okolja

Novice


Arhiv: Nova direktiva o industrijskem onesnaževanju

V počastitev letošnjega svetovnega dne varstva okolja vas v sodelovanju s predstavniki MOP in ARSO vabimo na deveti, tradicionalni okoljski dan gospodarstva, ki bo

v četrtek, 2. junija 2011, ob 9.00 uri

na Gospodarski zbornici Slovenije,

dvorana A, I. nadstropje, Dimičeva 13, 1504 Ljubjana.

Program letošnjega okoljskega dne bo posvečen zahtevam prenovljene "IPPC" direktive oziroma direktive o industrijskih emisijah (2010/75/EU), njenem prenosu v slovenski pravni red in prepletenosti z drugimi okoljskimi predpisi.

Predstavniki MOP in ARSO bodo predstavili novosti, ki jih lahko pričakujejo obstoječi "IPPC" zavezanci in nove dejavnosti po direktivi o industrijskih emisijah. Kako vplivajo različni okoljski predpisi s področja  zraka, voda in odpadkov na vsebino dovoljenj in potek postopkov? Kakšne podatke o stanju okolja vsebuje državni monitoring? Svoje izkušnje in poglede bodo predstavili tudi obstoječi zavezanci iz industrije.

Okoljski dan je namenjen vsem obstoječim IPPC napravam in bodočim zavezancem za pridobitev okoljevarstvenega dovoljenja zaradi razširitve obsega direktive 2010/75/EU na nove dejavnosti kot so odstranjevanje ali predelava odpadkov, proizvodnja ivernih plošč, proizvodnja živil ali krme iz živalskih in rastlinskih surovin itd.

Okoljski dan gospodarstva je namenjen članom GZS.

Kotizacije ni. Število udeležencev je omejeno. Prijava je OBVEZNA preko elektronske prijavnice, ki je objavljena na spletni strani okoljski dan/prijava.

Vljudno vabljeni!

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.