Varstvo okolja

Novice


Arhiv: Kako do energetske učinkovitosti?, 22.06.2011

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji in Gospodarska zbornica Slovenije vas vljudno vabita na javno predstavitev z naslovom

Kako do energetske učinkovitosti?,

ki bo v sredo, 22. junija 2011, ob 9.30
v dvorani C na Gospodarski zbornici Slovenije, Dimičeva 13, Ljubljana.

Evropska komisija bo konec junija letos objavila predlog direktive o energetski učinkovitosti in prihrankih. Gre za enega izmed ukrepov, s katerimi naj bi Evropska unija do leta 2020 za 20% zmanjšala porabo energije s povečanjem energetske učinkovitosti. Po zadnjih ocenah Evropske komisije Unija in države članice zaostajajo za tem ciljem. Evropska komisija je zato 8. marca 2011 objavila Načrt za energetsko učinkovitost , predlog nove direktive, ki izhaja iz tega načrta in bo javno objavljen 22. junija, pa predvideva številne ukrepe na področju celotne verige od proizvodnje, distribucije do končne porabe energije.

Kaj konkretno ti ukrepi pomenijo za gospodarstvo, katere novosti uvajajo in katere priložnosti prinašajo, predvsem v gradbeništvu in industriji? Aktualne informacije bomo predstavili na tokratni predstavitvi, ki je namenjena predvsem podjetjem.

Okviren program:

9.00 –9.30

registracija in jutranja kava
 

9.30 -9.50

poglavitni elementi direktive o energetski učinkovitosti, g. Robert HLEP, generalni direktorat za energijo pri Evropski komisiji
 

9.50 - 11.30

Kaj direktiva prinaša gospodarstvu? razprava, vprašanja in odgovori

Izhodišča za razpravo bo podala ga. Alenka AVBERŠEK, izvršna direktorica GZS za zakonodajo in politike.

Dogodek je brezplačen, zaradi omejenega števila sedežev pa vas prosimo, da vašo prisotnost predhodno potrdite po e-prijavnici, ki se nahaja na dnu te spletne strani.

Vljudno vabljeni!

Janja Leban
direktorica Službe za varstvo okolja GZS   

Andrej Beloglavec
v.d. vodje Predstavništva Evropske  komisije v Sloveniji        

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.