Varstvo okolja

Novice


Arhiv: Posvet ob svetovnem dnevu voda 2019

Ob svetovnem dnevu voda, ki ga letos obeležujemo pod sloganom "Nikogar ne bomo prezrli", vas GZS v sodelovanju z Ministrstvom za zunanje zadeve, Ministrstvom za okolje in prostor ter Službo Vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko vabimo na delavnico skupaj s predstavniki javnih zavodov in širše stroke, šolstva, civilne družbe in gospodarstva spregovorili o pomenu uresničevanja Cilja 6 Agende Združenih narodov za trajnostni razvoj do leta 2030, ki govori o zagotavljanju dostopa do vode za vse in trajnostnem upravljanju vode. Razpravljali bomo o tem, kako doseči ta cilj s pomočjo zunanje politike, mednarodnega razvojnega sodelovanja ter gospodarske in vodne diplomacije.

Delavnica bo potekala v petek, 22. marca 2019, s pričetkom ob 9:00 uri, v dvorani C, v I nadstropju Gospodarske zbornice Slovenije, Dimičeva ulica 13, Ljubljana

V okviru delavnice bomo razpravljali o potrebah in usmeritvah naših strokovnjakov in podjetij s področja upravljanja voda in vodnih tehnologij ter možnostih in priložnostih, ki se jim ponujajo za učinkovitejši nastop v državah v razvoju, kot tudi o tem, kako krepiti zavest o pomenu vodne kulture v Sloveniji in v državah v razvoju.

PROGRAM

08.30–09.00 Registracija udeležencev
09.00–10.00 Plenarna razprava

- Simona Leskovar, državna sekretarka na Ministrstvu za zunanje zadeve,
- Simon Zajc, državni sekretar na Ministrstvu za okolje in prostor,
- dr. Nevenka Ribič, državna sekretarka v Službi Vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko,
- predstavnik Gospodarske zbornice Slovenije,

"Aktivno vključevanje mladih v promoviranju vodne agende"
- Ana Kambič in Žiga Ščukovt, predstavnika parlamenta mladih
10.00-10.30 Odmor za kavo in mreženje
10.30-12.00 Interaktivna delavnica

Predstavniki ministrstev, javnih zavodov, univerz, podjetij, inštitutov, nevladnih organizacij in zainteresirane širše strokovne javnosti bomo v skupinah razpravljali o naslednjih vprašanjih:
- Katera znanja, izkušnje in rešitve slovenske znanosti in gospodarstva s področja upravljanja voda lahko Slovenija nudi državam v razvoju?
- Kako lahko še učinkoviteje povežemo vse relevantne deležnike pri uveljavljanju naših trajnostnih rešitev upravljanja voda v državah v razvoju?
- Katere vrste podpore bi bile še potrebne za še učinkovitejše delovanje slovenskih deležnikov na področju upravljanja voda v državah v razvoju?
Razprava v skupinah bo prispevala k oblikovanju priporočil, ki bodo služila kot usmeritve za usklajeno delovanje vseh udeleženih v slovenski vodni diplomaciji na nacionalni in na mednarodni ravni.

Vljudno vabljeni!

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.