Varstvo okolja

Novice


Arhiv: Kampanja ravnanja z odpadki PlastiCircle

V okviru projekta PlastiCircle bo potekala enourna delavnica o inovativnem ravnanju z odpadki. Spletna delavnica bo potekala v torek, 30.3.2021 med 11:00 in 12:00. Vabljeni vsi, ki vas zanimajo rešitve in predstavitve rezultatov projekta PlastiCircle.  Dogodek bo potekal v angleškem jeziku. 

Program dogodka: 

Agenda

11:00-11:15

Welcome (Introduction, summary & objectives..)

ITENE (miguelangel.gorriz@itene.com)

11:15-11:30

Smart Container technology

SAV (rcamarena@sav.es)

11:30 – 11:45

Eco-driving system & IoT platform

SAV (fample@sav.es)

11:45 – 12:00

Sorting Achievements

PICVISA (lsegui@picvisa.com)


PlastiCircle, ki ga financira program raziskav in inovacij Obzorje 2020 Evropske unije, uvaja inovacije na področju zbiranja, prevoza, sortiranja in recikliranja odpadkov in si prizadeva za predelavo odpadne plastične embalaže v dragocene izdelke. V okvir projekta razvijajo pametne zabojnike za povečanje stopnje zbiranja plastičnih odpadkov, stroškovno učinkovite sisteme za prevoz odpadkov, povezani z oblačnimi platformami IoT, inovativne tehnologije optičnega sortiranja za izboljšanje sortiranja in nove izdelke iz reciklirane plastike z dodano vrednostjo. Poudarek dajejo predvsem plastični embalaži.

Delavnica je namenjena vsem upravljalcem odpadkov. Na delavnici bo govora  o uporabi tehnologij in rešitev pri zbiranju in ravnanju z odpadki v okviru pilotnih aktivnosti projekta PlastiCircle. Pilotne aktivnosti so potekale v mestih Valencia (Španija), Alba Iulia in  Utrecht (Nizozemska). 

Povezavo na dogodek prejmete po prijavi na spodnji povezavi. 

 


Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.