Varstvo okolja

Novice


Arhiv: 21. Okoljski dan gospodarstva - Bled, 3. junija 2022

Spoštovani,

vljudno vas vabimo na letošnji, tradicionalni 21. Okoljski dan gospodarstva, ki bo 3. junija 2022, po dvoletnem premoru spet potekal v živo v hotelu Rikli na Bledu.

 

Primerjali bomo različne poglede in razumevanja okolja ter pristope in rešitve, ki se ob soočanju z izzivi okolja v sodobni družbi porajajo.

Udeležba na dogodku je brezplačna. Prijave so obvezne preko prijavnice do 1. 6. 2022.

Okoljski dan gospodarstva bo letos prvič potekal kot celodnevni dogodek:

  • dopoldanski del bo posvečen strokovnim temam, kot so termična izraba odpadkov, jedrska energija, prehod podjetij v krožno, podnebno nevtralno gospodarstvo z nujnim pospešenjem posodabljanja proizvodnje, novi materiali, ki podpirajo energetski in tehnološki prehod.
  • Na popoldanskem delu bodo razglašeni rezultati dražbe in najboljše rešitve hekatona. Spoznali bomo, kako se najbolj inovativni tuji podjetniki soočajo z izzivi razvoja trajnejših izdelkov. Med okroglo mizo bomo podrobneje osvetlili, kaj si različni deležniki predstavljajo pod izrazi, kot so okolje, narava, zeleni prehod, dvojni prehod, krožno gospodarstvo, podnebna nevtralnost, trajnostni razvoj … in kje najti skupne točke in konsenz.
  • Med dopoldanskim in popoldanskim delom bo na ogled razstava predmetov, ki jih bodo dali oblikovalci na dražbo. Izkupiček zbranih sredstev bo šel v lokalno skupnost v okoljski projekt, in sicer preko Zveze prijateljev mladine v investicijo v otroško letovišče.

Vljudno vabljeni!


Pokrovitelji dogodka:

 

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.