Varstvo okolja

Novice


Arhiv: Olajšava za vlaganja v digitalni in zeleni prehod – oddati do 31. marca

Na spletni strani Finančne uprave Republike Slovenije je objavljen dokument s podrobnejšim opisom, kako lahko pravne osebe in fizične osebe, ki opravljajo dejavnost, za določena vlaganja uveljavljajo olajšavo za vlaganja v digitalni in zeleni prehod. Dokument služi v pomoč pri presoji, ali ste upravičeni do uveljavljanja olajšave za posamezna vlaganja.

Davčna olajšava za zeleni in digitalni prehod je posebna olajšava, katere namen je spodbujati družbeno odgovorno ravnanje in trajnostne poslovne modele, ki so podnebno nevtralni. To pomeni, da se z davčno politiko oziroma davčnim ukrepom spodbuja družbeno in poslovno transformacijo, torej prehod iz tradicionalnih poslovnih modelov, k poslovnim modelom, ki so trajnostno vzdržni. Navedena olajšava v širšem kontekstu zasleduje globalne cilje vezane na digitalni in zeleni prehod, k uresničevanju katerih, se je zavezala Slovenija.

Olajšava za vlaganja v digitalni in zeleni prehod se lahko v davčnem obračunu DDPO in DohDej (ki mora biti oddan do 31. marca 2023) uveljavlja za vlaganja, ki so bila izvedena v letu 2022.

Več…

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.