Varstvo okolja

Novice


Arhiv: EU Sklad za inovacije: informativni webinar za prijavitelje malih projektov

Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo (MOPE) obvešča potencialne prijavitelje, da Evropska komisija (DG CLIMA) in CINEA 4. in 5. julija 2023 organizirata informativni dogodek, ki bo prijaviteljem pomagal pri oddaji uspešne prijave.

Za sodelovanje na dogodku se je bilo potrebno registrirati, in sicer najpozneje do 19. junija. Podrobnejše informacije o dogodku so dostopne na spletni strani Evropske komisije (v angleščini).

Na dogodku bo mogoče Evropski komisiji zastaviti vprašanja glede razpisa in postopka prijave. MOPE priporoča, da se dogodka udeležijo tudi pripravljavci projektov, ki se s svojim projektom nameravajo prijaviti na katerega izmed prihodnjih razpisov.

3. razpis za male projekte v okviru Sklada za inovacije se je odprl 30. marca 2023. V okviru tega razpisa je na voljo 100 milijonov evrov v obliki nepovratnih sredstev, in sicer za projekte, ki imajo kapitalske izdatke med 2,5 in 7,5 milijona evrov. Rok za prijavo na tretji razpis za male projekte za sofinanciranje iz Sklada za inovacije je do 19. septembra 2023.

Za sredstva se lahko potegujejo inovativni projekti s področij:

·        obnovljivih virov energije,

·        razogljičenja elektro-intenzivnih industrij,

·        shranjevanja energije ter

·        zajema, shrambe in uporabe ogljika.

Tehnologije v okviru prijavljenih projektov morajo biti dovolj zrele in imeti potencial za doseganje bistvenega zmanjšanja emisij toplogrednih plinov v primerjavi s tehnologijami, ki so trenutno na voljo na trgu. Iz Sklada za inovacije se lahko sofinancira do 60 odstotkov kapitalskih izdatkov v okviru posameznega projekta.

Več informacij o razpisu je dostopnih na spletni strani Evropske komisije (v angleščini). Potencialne prijavitelje projektov MOPE obvešča, da se lahko za več informacij o tem razpisu obrnejo na slovensko nacionalno kontaktno točko za Sklad za inovacije oz. na:

Ana Klemen
Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo
Langusova ulica 4, 1000 Ljubljana, Slovenija
Telefon: +386 1 478 7614
e-naslov: ana.klemen@gov.si

Evropska komisija je za zainteresirane prijavitelje projektov 20. aprila 2023 organizirala informativni dan. Predstavitve so dostopne na spletni strani Evropske komisije (v angleščini).

 

Vir: Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.