Varstvo okolja

Novice


Arhiv: Poročanje o odpadkih za leto 2023

V skladu z Uredbo o odpadkih morajo 

  • izvirni povzročitelji odpadkov, 
  • zbiralci odpadkov in 
  • izvajalci obdelave odpadkov 

najpozneje do 31. marca 2024, z uporabo aplikacije IS-Odpadki, predložiti poročila o odpadkih za leto 2023.

 

Agencija za okolje svetuje vsem zavezancem za predložitev poročil, da si pred njihovo pripravo skrbno preberejo vse informacije, pojasnila in navodila za registracijo, uporabo aplikacije IS-Odpadki in predložitev poročil ODP-nastajanje, ODP-zbiranje, ODP-obdelava, ter da z njihovo oddajo ne čakajo do zadnjega dne. 


Izvirni povzročitelji odpadkov, predložite poročilo o nastalih odpadkih in zagotovitvi ravnanja z njimi (ODP-nastajanje) za leto 2023 z uporabo aplikacije IS-Odpadki. Za to morate biti registrirani kot uporabniki IS-Odpadki. Več informacij o poročilu ODP-nastajanje


Zbiralci odpadkov, predložite poročilo o zbiranju odpadkov (poročilo ODP-zbiranje) za leto 2023 z uporabo aplikacije IS-Odpadki. Več informacij o poročilu ODP-zbiranje.


Izvajalci obdelave odpadkov, predložite poročilo o obdelavi odpadkov (poročilo ODP-obdelava) za leto 2023 z uporabo aplikacije IS-Odpadki. Več informacij o poročilu ODP-obdelava.


Na portalu državne uprave GOV.SI (Storitve ARSO → Odpadki) so na voljo tudi obrazci tistih poročil o odpadkih, za katere se ne uporablja aplikacija IS-Odpadki, ampak se jih predloži po e-pošti na naslov gp.arso@gov.si.


Za morebitna vprašanja in pomoč svetujejo uporabo poštnega predala isodpadki.arso@gov.si.


Vir: Agencija RS za okolje

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.