Varstvo okolja

Novice


Arhiv: Ali ste dobavitelj goriva, morda boste potrebovali novo dovoljenje


Za zagotovitev popolne obveščenosti in lažje priprave na prihajajoče novosti vse dobavitelje goriva, ki ste potencialni regulirani subjekti v okviru sistema ETS2, vljudno vabimo k udeležbi na dveh informativnih dogodkih, osredotočenih na izvajanje tega sistema. Na obeh dogodkih bodo strokovnjaki zagotovili celovit vpogled v izvajanje sistema ETS2 in odgovarjali na morebitna vprašanja v zvezi z novimi predpisi in obveznostmi.

Podrobnosti o dogodkih:

1. Uvodni webinar: sreda, 22. maj 2024, med 11.00 in 12.30 uro

·         Webinar bo namenjen seznanitvi z delovanjem obstoječega sistema za trgovanje z emisijskimi kuponi (EU ETS), izvajanjem novega sistema ETS2, letnim ciklom skladnosti in zakonsko določeno časovnico, ki ji morajo slediti regulirani subjekti v okviru sistema ETS2.

2. Poglobljena delavnica: četrtek, 13. junij 2024, med 9.30 in 13.00 uro

·         Priprava načrta spremljanja emisij toplogrednih plinov za regulirane subjekte je prvi mejnik na poti k izvajanju in zagotavljanju skladnosti v okviru sistema ETS2. Na tej 3-urni delavnici vas bomo popeljali skozi vse korake priprave načrta spremljanja. Predstavili bomo tudi druge pomembne vidike izvajanja sistema ETS2, kot so odprtje računa v registru Unije, priprava letnih poročil o emisijah toplogrednih plinov,  njihovo preverjanje in predaja emisijskih kuponov.

3. Obe delavnici bosta potekali preko spleta in v angleškem jeziku, pri čemer bo zagotovljeno simultano tolmačenje v slovenščino. Registracija za oba dogodka.

Dogodka bosta služila kot osrednja platforma, preko katere boste regulirani subjekti lahko pridobili vse relevantne informacije o regulativnem okviru sistema ETS2, poglobili razumevanje glede zagotavljanja skladnosti vašega poslovanja v sklopu sistema ETS2 in se seznanili s podporo, ki vam je na voljo za uspešno izvajanje tega sistema. Močno spodbujamo vašo udeležbo na obeh dogodkih s ciljem ustrezne in pravočasne obveščenosti ter pripravljenosti na prihajajoče obveznosti. K sodelovanju vljudno vabimo tudi gospodarska in trgovinska združenja ter druge zainteresirane deležnike.

Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo dogodka organizira v sodelovanju z Evropsko komisijo, ki dogodka tudi financira. Evropsko komisijo zastopata in predstavljata svetovalni podjetji Ricardo in Trinomics.

 

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.