Varstvo okolja

Novice


Arhiv: Vabilo na predstavitev osnutka uredbe o odvajanju in čiščenju komunalne odpadne vode in pravilnika o določitvi občutljivih območij

Služba za varstvo okolja GZS in Zbornica komunalnega gospodarstva v sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor vabimo na predstavitev osnutka uredbe o odvajanju in čiščenju komunalne odpadne vode in pravilnika o določitvi občutljivih območij, ki bo potekala v prostorih GZS, 3. julija 2015.

Arhiv: Predstavitev novosti, ki jih prinaša nova Uredba o odpadkih

Arhiv: Predstavitev novosti, ki jih prinaša nova Uredba o odpadkih

Predstavitev novosti, ki jih prinaša nova Uredba o odpadkih v četrtek, 18. junija 2015 ob 9.30 uri Gospodarska zbornica Slovenije, Dimičeva 13, Ljubljana, dvorana a, I .nadstropje.

Arhiv: Vabilo na okoljski dan 2015

Vpliv spreminjanja podnebja zaznavamo in občutimo že več desetletij. Da bi preprečili nevarne posledice podnebnih sprememb, je bila na mednarodni ravni sprejeta odločitev, da se zadrži rast globalne temperature pod mejo 2 °C glede na pred-industrijsko obdobje. Vprašanje je kako?

Arhiv: Vabilo na predstavitev sprememembe uredbe o vrsti dejavnosti in naprav, ki lahko povzročajo onesnaževanje okolja večjega obsega

V sodelovanju z MOP, vas vabimo na predstavitev spremembe uredbe o vrsti dejavnosti in naprav, ki lahko povzročijo onesnaževanje večjega obsega. Sprememba uredbe bo v slovenski pravni red prenesla zahteve direktive o industrijskem onesnaževanju 2010/75/EU.

Arhiv: Vabilo na delovni posvet o osnutku Uredbe o odpadni električni in elektronski opremi, 22.04.2015

Posvet je namenjen proizvajalcem EE opreme, nosilcem skupnih načrtov, izvajalcem javne službe ter zbiralcem in izvajalcem obdelave OEEO, članom GZS.

Arhiv: Vabilo na predstavitev osnutkov okoljskih predpisov

Predstavitev osnutkov slovenskih predpisov, ki uvajajo nove zahteve direktive o industrijskih emisijah (IED) ter novosti zaradi uveljavitve direktive o preprečevanju večjih nesreč s kemikalijami in omejevanju njihovih posledic.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.