Zbornica knjižnih založnikov in knjigotržcev

Novice


Arhiv: Letošnji Schwentnerjev nagrajenec je Miha Kovač

Letošnji Schwentnerjev nagrajenec je Miha Kovač

Zbornica založnikov in knjigotržcev Schwentnerjevo nagrado letos namenja Mihi Kovaču. Dr. Kovač dokazuje, da je slovensko založništvo in knjigotrštvo temelj za svobodno, demokratično in razmišljujočo prihodnost. Nagrajen je tudi zaradi svojega prispevka pri častnem gostovanju Slovenije na Frankfurtskem knjižnem sejmu.

Schwentnerjeva nagrada je najvišje  priznanje, ki ga Zbornica knjižnih založnikov in knjigotržcev pri Gospodarski zbornici Slovenije (v nadaljevanju ZKZK) podeljuje prejemniku za življenjsko delo na področju slovenskega založništva in knjigotrštva. 

Schwentnerjeva nagrada je priznanje za pomemben prispevek k razvoju založništva in knjigotrštva, za odličnost in preseganje povprečnosti, dosežene poslovne uspehe, inovativnost in ustvarjalnost, pedagoški prispevek in predajanje znanja ter dosledno upoštevanje visokih moralnih in etičnih standardov.

ZKZK podeljuje Schwentnerjevo nagrado kot priznanje za pomemben prispevek k razvoju založništva in knjigotrštva, za odličnost in preseganje povprečnosti, za dosežene poslovne uspehe, za inovativnost in kreativnost, za pedagoški prispevek in predajanje znanja ter za dosledno upoštevanje visokih moralnih in etičnih standardov.

Utemeljitev


Foto: Mladinska knjiga



 

Fotogalerija

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.