Zbornica knjižnih založnikov in knjigotržcev

Novice


Arhiv: Utrinki dogajanja na knjižnem sejmu v petek, 24. novembra

Nekaj utrinkov z sejma.

Današnje sejemsko dogajanje sta si ogledali tudi poslanka Evropskega parlamenta, Irena Joveva in ministrica za digitalno preobrazbo, dr. Emilija Stojmenova Duh.

Obiskal nas je tudi minister za vzgojo in izobraževanje dr. Darjo Felda. Na ministrstvu aktivno spodbujajo idejo o širjenju bralne pismenosti med mladimi tako v okviru šolskega sistema kot zunaj njega.

Sporočili Ministrstva za vzgojo in izobraževanje na spletnih omrežjih:

Minister dr. Darjo Felda je obiskal 39. Slovenski knjižni sejem na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču.
👉Redno branje in s tem boljša bralna pismenost je namreč ključno za razvoj otrok in mladostnikov, tako v okviru kot tudi zunaj šolskega prostora. S sposobnostjo branja otroci ne le razširijo svoj besedni zaklad in znanje, temveč tudi razvijajo domišljijo, kritično razmišljanje in ustvarjalnost.
👉Branje prav tako dokazano spodbuja empatijo, izboljšuje koncentracijo ter krepi možganske sposobnosti, kar je temeljnega pomena za uspešno učenje in razvoj otrok skozi življenje. Zato je ključno, da spodbujamo branje med otroki in zagotovimo, da imajo dostop do raznolikega gradiva, ki jih bo navdušilo za branje in s tem povečalo možnost razvoja ljubezni do branja skozi celo življenje.

ℹ️ Slovenski knjižni sejem (SKS) je eden izmed najpomembnejših knjižno – kulturnih dogodkov v Sloveniji, ki združuje ljubitelje knjig, avtorje, založnike, knjigotržce ter vse tiste, ki cenijo moč besede in literature.

Podelili smo Najboljšo poslovno knjigo, ki je Skrivnost sodelovanja, Kaj je skupno zelo uspešnim skupinam
Podeljena je bila tudi Velika nagrada slovenskega knjižnega sejma – Knjiga leta 2023 je Sto slovenskih ljudskih

Z nami je bilo veliko zanimivih obrazov, ki so nagovarjali različne aktualne in poučne tematike. Veliko pa je bilo tudi zabave in smeha.

Koledar dogodkov

Socialna omrežja

Dobrodošli!

Foto: Nik Erik Neubauer

Fotogalerija

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.