Združenje za informatiko in telekomunikacije

Novice


 


Arhiv: Objava Pravilnika o zahtevah za računalniške programe in elektronske naprave, upravljanje in delovanje informacijskega sistema ter vsebini, obliki, načinu in rokih za predložitev elektronsko vodenih podatkov davčnemu organu

Ministrstvo za finance po v petek, 26. aprila 2013 objavilo Pravilnik o zahtevah za računalniške programe in elektronske naprave, upravljanje in delovanje informacijskega sistema ter vsebini, obliki, načinu in rokih za predložitev podatkov.  Zakon o davčnem postopku v osmem in devetem odstavku 38. člena določa, da zavezanec za davek ne sme posedovati, proizvajalec oziroma dobavitelj računalniškega programa pa ne sme zagotavljati ali omogočiti uporabe računalniškega programa ali elektronske naprave, ki zavezancu za davek omogočajo brisanje, popravljanje ali kakršnokoli spreminjanje izvornega zapisa, shranjenega v napravi ali na drugem mediju, brez hrambe prvotnih podatkov in vseh poznejših sprememb.

Pravilnik, ki bo začel veljati 1. julija 2013, bo podrobneje predpisal, kdaj računalniški programi in elektronske naprave izpolnjujejo zahteve iz osmega oziroma devetega odstavka 38. člena Zakona o davčnem postopku ter vsebino, obliko, način in roke za predložitev izpisov izvornih elektronsko vodenih podatkov in njihovih sprememb davčnemu organu.

 Z DURS in MF smo dogovorjeni, da bomo v sredini maja organizirali delavnice po posameznih ciljnih skupinah (IKT ponudniki, računovodski servisi,..)

Fotogalerija