Združenje za informatiko in telekomunikacije

Novice


 


Arhiv: Slovenija bo krepila enotni digitalni trg s podporo programa e-računi znotraj EU Connecting Europe Facility E-Invoicing

Evropska komisija je sprejela odločitev, da podpre in sofinancira namero Slovenije, da nadalje razvije sistem e-računov in ga uskladi z relevantno zakonodajo Evropske unije (EU), kar bo pripomoglo k digitalni transformaciji naročil. Projekt z naslovom “Readiness Of Slovenian E-Invoicing” (ROSE) so pripravili in implementirali Uprava Republike Slovenije za javna plačila, Gospodarska zbornica Slovenije, ZZI d.o.o., Mojdenar IT d.o.o. ter Center za evropsko prihodnost, ki projekt koordinira.
Cilj je, da bo ob zaključku projekta 90 % zavezancev za prejem računa v elektronski obliki v skladu z Direktivo 2014/55/EU vpisanih v Register prejemnikov eRačunov, ki ga bo vzpostavila Gospodarska zbornica Slovenije ter 90 % zavezancev sposobno prevzeti eRačun v skladu z novo sprejetim evropskim standardom (EN) o elektronskih računih do konca maja 2018. Implementirani eDelivery DSI bo zagotavljal pogoje za operativnost na lokalni in nacionalni ravni in čezmejno komunikacijo.

Projekt se je začel 1. junija 2017 in se bo izvajal do 31. maja 2018. Več o projektu si lahko preberete v priloženem sporočilu za javnost.

Fotogalerija