Združenje za informatiko in telekomunikacije

Novice


 


Arhiv: Vabilo na posvet » DigitalVisegrad 4 Europe« dne 18. 1. 2018

Spoštovani!

18. 1. 2018 vas vabimo na 2 pomembna dogodka:

 med 10.30 in 12.00 bo na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani dogodek »Dialog z državljani: Prihodnost digitalne družbe In gospodarstva v EU«, kjer bosta na naša vprašanja odgovarjala evropska komisarka za digitalno gospodarstvo in družbo Marija Gabriel in minister za javno upravo Boris Koprivnikar.

Od 12.30 do 16.00 ure v dvorani C na GZS pa Madžarska ambasada in Združenje za informatiko in telekomunikacije organizirata posvet  » DigitalVisegrad 4 Europe« na katerem bodo sodelovali digital officers vlad in podjetja iz skupine držav Višegrajske skupine (Madžarska, Češka, Slovaška in Poljska) in Slovenije. Posvet je namenjen predstavitvi planov digitalizacije posameznih držav in njihovega gospodarstva ter iskanje priložnosti za sodelovanje s slovenskimi podjetji za skupen razvoj in sodelovanje na projektih digitalizacije vključno s prijavo na EU sredstva. Iz držav Višegrajske skupine prihajajo na posvet pomembni predstavniki vlad za digitalizacijo ter predvsem vodstveni kadri iz podjetij, ki se ukvarjajo z digitalizacijo.

V okviru posveta bodo po uvodnih nagovorih organizirane 2 okrogle mize, namenjene pogovoru o digitalizacije eUprave ter pametnim okoljem (smart mobilnost, pametna okolja in  mesta, pametno kmetijstvo in prehrambena industrija,…. Po posvetu bodo na osnovi prijav in izpolnjenih priloženih registracijskih formularjev organizirana bilateralna srečanja, vendar vas opozarjam, da bodo iz podjetij prisotni predvsem vodilni managerji in so srečanja namenjena predvsem izmenjavi kontaktov in povezovanje ne pa tehničnim razgovorom.

Posvet se začne ob 14.00 uri v dvorani C na GZS, vendar je že ob 12.30 organizirano kosilo in začetno spoznavanje med prisotnimi predstavniki vlad in podjetij. Zato vas prosimo, da pridete na dogodek že ob 12.30 uri. Udeležba na dogodku je brezplačna. Stroške za kosilo pokriva madžarska ambasada. Na dogodek se prijavite tako da pošljete izpolnjen registracijski obrazec na: trade.lju@mfa.gov.hu . Program dogodka si lahko ogledate tukaj.

Vabimo vas, da se posveta udeležite, saj omogoča povezovanje s podjetji in nove poslovne priložnosti na zelo zanimivih trgih držav višegrajske skupine.

Fotogalerija