Združenje za informatiko in telekomunikacije

Novice


 


Vabilo na strokovni dialog z MJU v zvezi s pripravo javnega naročila »Platforma IoT za digitalno Slovenijo«

Datum: 10. avgust 2018

 

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo vabi vse zainteresirane na strokovni dialog v zvezi s pripravo javnega naročila »Platforma IoT za digitalno Slovenijo« v okviru katerega želi pridobili informacije, ki jim bodo koristile pri pripravi dokumentacije v zvezi z oddajo javnega naročila.

 

Posvet je namenjen podjetjem in organizacijam, ki se ukvarjajo z IoT področjem.

 

MJU izvaja projekt »Platforma IoT za digitalno Slovenijo«. V okviru tega projekta predstavlja najpomembnejši segment nakup in vzpostavitev Platforme interneta stvari.

Namen javnega naročila »Platforma IoT za digitalno Slovenijo« je zagnati Platformo Interneta stvari, ki bo omogočala zajem podatkov iz različnih senzorskih omrežij. Platforma bo nameščena na Razvojno-inovativnem oblaku (RIO). Na Platformi IoT bodo kasneje razvite in nameščene aplikacije oz. rešitve, ki bodo pospešile in olajšale uvedbo koncepta pametnih mesti in skupnosti.

 

Predmet javnega naročila »Platforma IoT za digitalno Slovenijo« bo nakup, dograditev ter zagotovitev nadgradenj in sprememb Platforme interneta stvari. Več o pozivu si lahko preberete tukaj.

 

Prvi del strokovnega dialoga bo potekal po naslednjem dnevnem redu:

-                    naročnik bo predstavil predmet javnega naročila »Platforma IoT za digitalno Slovenijo«,

-                    naročnik bo predstavil vprašanja gospodarskim subjektom v zvezi s tem javnim naročilom,

-                    gospodarski subjekti bodo imeli čas za postavitev vprašanj v zvezi s predstavitvijo predmeta javnega naročila in vprašanj naročnika.

 

V drugem delu strokovnega dialoga bo naročnik prosil gospodarske subjekte za pisne odgovore na, v prvem delu, predstavljena vprašanja naročnika. Podrobnosti glede drugega dela strokovnega dialoga bodo predstavljene v prvem delu.

 

Vabljeni k dialogu za digitalno Slovenijo in se prijavite  najkasneje do 14.9.2018.

Datum: 18. 9. 2018 od 8:30 do 12:30

Lokacija: v prostorih Ministrstva za javno upravo, Konferenčna dvorana (1. nadstropje) na Langusovi 4, Ljubljana

 

Fotogalerija