Združenje za informatiko in telekomunikacije

Novice


 


Umetna inteligenca v gospodarstvu

Umetna inteligenca kot bistveni premik v digitalni preobrazbi

5. 6. 2019 od 13:00 - 17:00, GZS, dvorana G/medetaža

Izobraževanje je namenjeno vodjem, direktorjem, članom uprav in tistim zaposlenim, ki so odgovorni poslovni nosilci digitalne preobrazbe svoje organizacije in se zavedajo, da je uporaba umetne inteligence že danes nujna za ohranjanje konkurenčne prednosti na domačem in globalnem trgu.


Program:

13.00 - 13.30
Prihod in dobrodošlica
13.30 - 15.00
Uvod v umetno inteligenco
Zakaj o tem govorimo
Kako se približati umetni inteligenci
15.00 - 15.15
Odmor za kavo
15:15 - 17:00
Kako uvesti umetno inteligenco
Primeri dobrih praks uvedbe umetne inteligence



Zakaj se udeležiti?

Ker boste spoznali:
  • KAJ je umetna inteligenca v teoriji in kaj v praksi
  • ZAKAJ je umetna inteligenca pomembna/nujna za vaše podjetje
  • KAKO vpeljati umetno inteligenco
kar vam bo omogočalo lažje sprejemanje odločitev pri načrtovanju uporabe novih tehnologij v podjetju.




Predavatelj:

Gregor Molan
Gregor Molan, vodja raziskovalne skupine v podjetju Comtrade Digital Services in razvijalec programske opreme, na področju raziskav aktivno deluje že od leta 1994. Leta 1995 je diplomiral iz matematike, 1999 je pridobil magisterij iz računalništva.

Po magisteriju je večino raziskovalnega in razvojnega dela opravil na razvoju različnih modelov, ki opisujejo postopke zagotavljanja kakovosti programske opreme, ukvarjal pa se je tudi s področjem družboslovja in tehnologije ter pojavi v medicini. Z modeliranjem pojavov v naravoslovju in družboslovju je razvil znanje o razvoju algoritmov, ki so najbolj primerni glede na vrsto izziva. V edinstven model, ki je uporaben v sistemu medicine dela, je vključil teorijo grafov, umetno inteligenco in upravljanje podatkovnih zbirk. Pri evropskih projektih je vodil partnerske priprave na projekt ACTIVE - Enabling the Knowledge Powered Enterprise for WP5 - Knowledge Workspace.

Najpomembnejši raziskovalni aktivnosti v tem trenutku sta: (1) Raziskovalni program: Comtrade – CERN in (2) Evropska raziskovalna mreža o uporabi tipov za programiranje in potrjevanje (EUTYPES); Gregor je namreč član vodstvenega odbora tega projekta z oznako COST Action (CA15123). Njegove prihodnje aktivnosti bodo usmerjene v raziskovalno delo na področjih nevralnih mrež in globokega učenja, še posebej v povezavi s projekti inštituta CERN. V ta namen je vzpostavil povezavo Comtrada z infrastrukturo European Network Grid.



Kaj boste na dogodku spoznali?

Izobraževanje je kratek povzetek izkušnje vpeljave umetne inteligence v industriji in je pripravljeno v 5. delih: (1) Uglajen uvod v AI, (2) Zakaj o tem govorimo, (4) Kako se približati AI, (3) Kako uvesti AI in (5) Primeri dobrih praks uvedbe AI.

V prvem delu je predstavljen nabor osnovnih pojmov umetne inteligence, ki omogoča jasnejše razumevanje drugega dela izobraževanja, kjer je predstavljen kratek vpogled v prednosti uvedbe umetne inteligence. Na predavanju ne bomo govorili o nevarnosti umetne inteligence - to na kratko opiše pogosto uporabljen izrek: “Ne bojim se umetne inteligence, bojim se tistih, ki delajo umetno inteligenco.”


Kotizacija in popusti

260€ nečlan GZS, nečlan SRIP   /   180€ člani GZS, ZIT   /   120€ člani SRIP

  • skrajni rok za morebitno odpoved udeležbe je najmanj 3 dni pred dogodkom
  • V primeru kasnejše odjave, oziroma če se ne odjavite, vam bomo zaračunali administrativne stroške v višini 50 EUR + ddv.
Izobraževanje vključuje predavanja, praktične predstavitve in razlage, gradivo v elektronski obliki, pogostitev med odmorom ter parkiranje.

Odjavo lahko pošljete na e-naslov ikthm@gzs.si.


Fotogalerija