Združenje za informatiko in telekomunikacije

Novice


 


Arhiv: Netko-nagrade za najboljše spletne strani na domeni .si so podeljene!



Gospodarska zbornica SlovenijeZdruženje za informatiko in telekomunikacije  in Register.si sta 4. aprila nagradila najboljše spletne projekte podjetij, ustanov, uradov in posameznikov, ki domujejo in si dovolijo odpreti vrata v digitalen svet na domeni .si. 

Dogodek, ki velja za simbol spletne odličnosti, je letos poskrbel za svežo grafično podobo znamke, postavil drugačna pravila tekmovanja, predstavil nove člane strokovne žirije ter pripravil izjemno zanimiv program z aktualnimi tematikami.

Urban Cvek je spregovoril o influencerjih, t.j. vplivnežih, ki vse bolj stopajo v ospredje digitalnega marketinga in komuniciranja na družbenih omrežjih tudi v Sloveniji. Žiga Artač je kot predstavnik nagrajenega startupa leta 2018, Beeping, razložil funkcionalnosti spletne platforme, ki so jo osnovali. Podrobneje je razložil specifiko pristopa k optimizaciji procesov platforme s pomočjo analitike podatkov. Ali je danes internet za uporabnika sploh še varen in kako ozaveščati uporabnike interneta? O tej pereči tematiki je spregovoril Gorazd Božič, vodja SI-CERTA. Jože Robežnik pa je kot glavni obraz video vodičev Varni na internetu prikazal proces ustvarjanja in komuniciranja skozi video vsebine, ki na preprost a zanimiv način opozarjajo ali poučijo uporabnike interneta kako (p)ostati varen v digitalnem svetu.

Sledila je podelitev nagrad. Letošnje nagrade so imele težo, in to dobesedno. Nagrado v obliki črke N je zasnoval oblikovalec Robert Križmančič. Ta 12 cm visoka betonska kocka tehta natanko 4 kg in ima simbolni pomen – ponazarja težo najboljših digitalnih projektov. Sama oblika in material nagrade – beton – pa opozarjata na tisto več, kar so tudi nagrajenci s svojimi projekti predstavili na Netko tekmovanju: izjemno kreativnost, inovativnost, drugačnost, tudi drznost.

Nagrade so bile podeljene v osmih kategorijah. Podeljeni sta bili tudi posebni nagradi za najboljši Netko projekt – to je projekt, ki je dosegel največje absolutno število točk- in najboljšega Netko izvajalca – to je izvajalec, ki je prejel najvišji seštevek točk projektov, ki so bili uvrščeni med finaliste. Projekte je ocenjevalo 18 žirantov na treh področjih: vsebinski zasnovi, grafičnem oblikovanju in uporabniški izkušnji ter tehnični dovršenosti.

Kdo so nagrajenci Netko 2019?

  • Naj predstavitev produkta ali storitve

Projekt: Cockta, Izvajalec: spletna POSTAJA, Naročnik: Droga Kolinska d.d.

  • Naj predstavitev podjetja ali startupa

Projekt: Della Spina, Izvajalec: SPRD.digital in Gigodesign, Naročnik: Della Spina

  • Naj projekt v turizmu in prostem času

Projekt: Kinodvor, Izvajalec: Kofein dizajn, Naročnik: Kinodvor

  • Naj družbeno odgovoren projekt

Projekt: Gledališče Ane Monro, Izvajalec: Kreativna Tovarna, Naročnik: Društvo Gledališče Ane Monro

  • Naj spletna trgovina

Projekt: Della Spina, Izvajalec: SPRD.digital in Gigodesign, Naročnik: Della Spina

  • Naj otroška spletna stran

Projekt: Unikatne interaktivne otroške pravljice za spodbujanje razvoja otrok, Izvajalec: Agencija 101, Naročnik: Droga Kolinska d.d.

  • Naj projekt javne ali nevladne organizacije

Projekt: Veterinarska fakulteta, Izvajalec: ENKI, Naročnik: Univerza v Ljubljani, Veterinarska fakulteta

  • Naj znanstvene in izobraževalne vsebine

Projekt: Veterinarska fakulteta, Izvajalec: ENKI, Naročnik: Univerza v Ljubljani, Veterinarska fakulteta

Posebni nagradi:

  • Naj projekt Netko 2019

Projekt: Cockta, Izvajalec: spletna POSTAJA, Naročnik: Droga Kolinska d.d.

  • Naj izvajalec Netko 2019

Futura DDB

 

Seznam vseh finalistov (trije projekti z najvišjim številom točk v posamezni kategoriji) so objavljeni tu: https://www.netko.si/finalisti

Naslednje tekmovanje Netko se bo odvilo v januarju 2020, dogodek pa se bo zgodil natanko čez eno leto, 4. aprila 2020.

 

 

Fotogalerija