Združenje za informatiko in telekomunikacije

Novice


 


Arhiv: Kako poslovati s Češko in Slovaško

 »Poslovne priložnosti za mala in srednja podjetja na Češkem in Slovaškem«

Gospodarska zbornica Slovenije, torek 5. marec 2019 ob 10.00 uri

Češka republika s skoraj sedemsto in Slovaška s petsto milijoni evrov slovenskega izvoza predstavljata pomembni destinaciji za naša podjetja.  Dejstvo, da pa sta geografsko in kulturološko gledano obe državi blizu Sloveniji, se kaže tudi v tem,  da se naša podjetja skoraj po pravilu samostojno odločajo za poslovanje na obeh trgih.

 

Z namenom predstavitve nekaterih osnovnih pogojev za poslovanje in uspešen vstop na omenjena trga, Gospodarska zbornica Slovenije organizira srečanje z g. Michalom Kohoutkom, neodvisnim konzultantom in direktorjem svetovalnega podjetja iz Prage

Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da lahko uporabne informacije, dober nasvet,  začetna pomoč ali pa celo zastopanje preko lokalnega predstavnika, pomagajo pri začetku ali širjenju poslovanja na tujih trgih.  Predvsem to velja za mala in srednje velika podjetja, katerim je načrtovani dogodek namenjen.

V uvodu bo g. Kohoutek predstavil gospodarsko situacijo ter nekatere spremembe in razvoj na področju poslovanja na Češkem in Slovaškem, temu pa bo sledila podrobnejša predstavitev določenih panog ter možnost vstopa v njihove preskrbovalne verige. Poudarek bo na kovinsko predelovalni, agroživilski, IT ter lesno pohištveni industriji ter nekaterih sejemskih dogodkih iz omenjenih panog.

Predstavitev bo osnovana s konkretnimi primeri, saj je g. Kohoutek kot diplomant iz ekonomije in managementa Praške ekonomske univerze v svoji deset letni karieri pomagal kar nekaj podjetjem pri vstopu in/ali rasti na češkem in slovaškem trgu.

Ob koncu poslovnega srečanja bo g. Kohoutek na razpolago tudi za individualna srečanja s predstavniki slovenskega gospodarstva.

Srečanje, ki bo potekalo na Gospodarski zbornici Slovenije, Dimičeva ul. 13 v Ljubljani v torek 5. marca 2019 od 10.00 ure naprej v dvorani Poslovna oaza v 7. nadstropju, predstavlja uvodno dejanje na področju gospodarsko trgovinskega sodelovanja slovenskega gospodarstva s Češko in Slovaško v letošnjem letu, kateremu bodo sledili organizirani obiski manjših branžnih delegacij v obeh državah.

Udeležba na poslovnem dogodku je brezplačna, predstavitev in razgovori pa bodo potekali v slovenskem in angleškem jeziku, saj g. Kohoutek govori tudi naš jezik.

Želite biti sponzor dogodka? Več informacij in kontakt

 


PRIJAVA: Vabimo torej vse zainteresirana podjetja, da se prijavijo preko elektronske prijavnice (na dnu strani) najkasneje do  torka 26. februarja 2019.

ODJAVA: Odjave brez finančnih posledic sprejemamo pisno na marko.jare@gzs.si do srede 27. februarja 2019. Po tem roku vam organizator zaračuna 50 EUR/udeleženca režijskih stroškov. 

Dodatne informacije lahko dobite na GZS pri g. Marku Jare, tel: 01 5898 158, e-pošta: marko.jare@gzs.si .

Fotogalerija